Een van de kooktechnieken die ik maar niet onder de knie kreeg was het ei pocheren. Mijn hemel wat heb ik er lang over gedaan om de juiste techniek te vinden. Iedere methode, ieder filmpje had ik misschien wel tien keer bestudeerd maar keer op keer lukte het niet, wat ik ook probeerde. Omdat ik voor Pasen toch echt aan de slag moest (en wilde) met gepocheerde eieren moest ik er toch aan geloven. En eindelijk kan ik het, eindelijk heb ik de juiste techniek gevonden. En ik laat je nu graag in de onderstaande video zien hoe ik het doe.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Vergeet je niet te abonneren op het OMF YouTube kanaal! Zo zie je als eerste de nieuwste video’s.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

11 reacties

 1. Anniek

  Héle handig video, ik had het nog nooit geprobeerd, maar ook vooral omdat het me zo moeilijk leek! Maar het blijkt dus prima te gaan, als je maar weet welke techniek je moet gebruiken :) Dit lijkt me heel leuk voor pasen!

  Beantwoorden
 2. Judith

  Ik heb nog nooit geprobeerd om een ei te pocheren, omdat het me altijd zo moeilijk leek! Maar dit lijkt inderdaad nog best makkelijk! Ga het eens proberen!

  Beantwoorden
 3. Marja

  Wat een handig filmpje! Het is bij mij ook al wel 10 tot 15 x mislukt. En ik heb echt alles al geprobeerd, maar jouw techniek nog nooit! Ik ga het zeker proberen en wie weet…..misschien heb ik nu ook eindelijk goed gepocheerde eitjes! Dank je wel voor je uitleg!

  Beantwoorden
 4. Join My Life #11 | Glowofbeauty

  […] heb ik voor het eerst in mijn leven een gepocheerd eitje geprobeerd te maken, naar aanleiding van dit filmpje van OhMyFoodness. Voor de eerste keer vond ik hem best goed gelukt, de volgende keer kook […]

  Beantwoorden
 5. gwendy wesseler

  Een kopje, plastic folie er in. Folie invetten met een beetje olie. Dan eitje erin breken, dicht draaien en 5 min in pannetje met net aan de kook water leggen. Je hebt dan een perfect gepocheerd ei. Water mag absoluut niet koken dan word je eiwit taai. Dit is ook een manier, ziet er alleen minder mooi uit. Als je het op deze manier wil doen is het wellicht een optie toch even een draaikolk te maken voor je het eitje in de pan doet. Dan heb je niet zoveel ,,los,, eiwit.

  Beantwoorden
 6. Marijke

  Na, jaren niet te durven, heb ik ein-de-lijk gepocheerde eieren gemaakt daarnet! Ik dacht dat het geweldig moeilijk zou zijn, maar als je het zo doet is het echt doodsimpel. Ze waren ook zo mooi gelukt als de jouwe. Heerlijk op een salade met zalm!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.