Met de kriebels die gieren door mijn lijf is het vandaag tijd voor de allereerste video op het OhMyFoodness YouTube kanaal. Al langere tijd stond het opnemen van video’s op de planning, maar het kwam er maar steeds niet van. Onlangs heb ik toch maar de knoop doorgehakt en vanaf vandaag is het de bedoeling dat er regelmatig video’s worden opgenomen en gepubliceerd. Vandaag dus de eerste video en direct een tutorial: hoe maak je tweekleurige botercrème. Ik leg het stap voor stap aan je uit en heb onder de video kort nog even de ingrediënten en de beschrijving vermeld.

Wat heb je nodig?

 • 6 cupcakes
 • 100 gram Funcakes botercrème
 • 100 gram poedersuiker
 • 200 ml water
 • 250 gram zachte (!) roomboter
 • ½ theelepel vanille aroma
 • kleurstof/-gel
 • 2 spuitzakken
 • 1 spuitmondje

1. Mix de botercrème mix met de poedersuiker, de vanille aroma en het water. Klop het geheel met een garde lobbig. Dek de kom af met een theedoek en laat het minimaal een uur staan.

2. Voeg na een uur de boter aan het suikermengsel toe en meng het met behulp van een elektrische mixer een paar minuten tot de botercrème de gewenste dikte heeft.

3. Doe de helft van de botercrème in de spuitzak zonder spuitmondje. Bevestig het spuitmondje aan de andere spuitzak.

4. Voeg aan de botercrème die je nog over hebt de kleurstof toe en meng nog even kort met de elektrische mixer tot de kleurstof goed is opgenomen.

5. Doe de spuitzak met de witte botercrème in de nog lege spuitzak. De ruimte die je over hebt in de lege spuitzak vul je op met de gekleurde botercrème.

6. Druk zachtjes in de spuitzak totdat beide kleuren botercrème tegelijkertijd uit het spuitmondje komen. Spuit de tweekleurige botercrème op de cupcakes en decoreer verder naar wens.

tweekleurige botercreme

Omdat het de allereerste video ooit is (voor OMF dan) die ik op heb genomen, ontvang ik graag feedback van jullie! Vonden jullie het leuk, wat kan beter, wat wil je graag nog meer in video vorm zien etc.

Je kunt de video’s van OhMyFoodness volgen via het officiële YouTube kanaal.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

10 reacties

 1. Mireille

  WOEHOE!! Gefeliciteerd, je eerste video! Ik heb het ook al een poosje in mijn hoofd, maar durf nog niet. De tussenstap waarbij je zelf niet in beeld kom vind ik wel een slimme btw! :-D

  Groetjes Mireille

  Beantwoorden
  • Sabine

   Haha! Maar ‘eng’ was niet de reden om mezelf niet in beeld te brengen hoor. Vind het bij how-to video’s niet zoveel toevoegen.

   Beantwoorden
 2. Hester

  Wat heb je een ontzettend fijne stem Sabine! Je praat ook zo lekker door, ’t is echt een heel erg leuk filmpje geworden! De cupcakes zien er ook leuk uit.

  Beantwoorden
 3. juul

  Ah leuk een filmpje! Ik zou hem misschien de volgende keer iets korter houden of sommige stukjes versnelt af laten spelen… Wel leerzaam :)

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.