Sinds ik kokosijs heb gegeten tijdens mijn vakantie naar Bali vorig jaar ben ik verliefd. My god wat is dat verrukkelijk ijs. Ik denk dat het bijna mijn all time favorite (vanille-ijs) wel van de troon heeft gestoten. Aangezien ik het zelf waanzinnig leuk vind om ijs te maken sinds ik een ijsmachine heb, ben ik weer aan de slag gegaan. Ik me rót gezocht naar gecondenseerde kokosmelk, als ik tien winkels in ben geweest is dat zeker niet overdreven, zodat dit ijs ook zonder ijsmachine gemaakt zou kunnen worden maar helaas heb ik dit niet kunnen vinden. Dit Kokosijs met mangoswirl is er dus een voor in de ijsmachine, sorry! Alhoewel ik vind dat iedereen een ijsmachine zou moeten hebben want zelf ijs maken is de bom. Zeker als er dit soort ijs uitkomt!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (1 liter ijs)

 • 500 milliliter slagroom
 • 250 milliliter kokosmelk
 • 100 gram kristalsuiker
 • 1 verse mango

1. Doe de slagroom, kokosmelk en kristalsuiker in een steelpannetje. Verwarm het geheel tot de kristalsuiker is gesmolten.

2. Zet vervolgens de ijsmix in de koelkast en laat het volledig afkoelen.

3. Zet de ijsmachine aan en schenk de ijsmix in de machine. Laat de ijsmachine 30 minuten draaien tot het ijs wat dikker is geworden.

4. Pureer ondertussen de mango met behulp van een staafmixer zo fijn mogelijk.

5. Schep het kokosijs vanuit de ijsmachine in een bak. ‘Swirl’ hier de gepureerde mango doorheen en laat het ijs volledig opstijven in de vriezer.

Kokosijs met mangoswirl

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

15 reacties

 1. Sophie

  Ik kan bij mijn albert heijn gewoon gecondenseerde kokosmelk kopen! Kan het dan zonder ijsmachine?

  Beantwoorden
 2. Sophia

  Gecondenseerde melk van Friesche Vlag staat vaak bij de Conimex e.a. toko producten van AH.

  Beantwoorden
 3. hafida

  Je kan het bij plus kopen en bij de toko’s. Ik maak er kokoskoekjes van is echt eenvoudig gewoon gecondenseerde kokosmelk en geraspte kokos heel kort in de oven en smullen maar. 2 ingrediënten maar

  Beantwoorden
 4. chantal

  Je kunt gecondenseerde melk zelf maken, ook gecondenseerde kokosmelk. Zoek op YouTube naar het kanaal van Gemma Stafford, Bigger Bolder Baking. Daar heeft ze pas geleden een filmpje over gemaakt

  Beantwoorden
 5. Tanja

  Ik zal het eens proberen zonder ijsmachine. Als het dan niet volledig lukt heb ik een soort kokos pudding met mango hahahaha :P
  Mijn oma vertelde dat ze vroeger ijs maakte in een vriezer met ijs staven. Ingrediënten in een bak en heel vaak door roeren totdat het ijs was. Ik ben heel benieuwd of het zo ook lukt!

  Beantwoorden
 6. José

  Gemaakt met gecondenseerde kokosmelk (Toko) en een overrijpe mango. Wat een fijn recept, lekker makkelijk en het smaakt heerlijk! Heb wel nog wat geraspte kokos toegevoegd. Voor herhaling vatbaar :-)

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.