Het roosteren van groenten kan dikwijls een tijdrovend klusje zijn, maar dat dit niet per se het geval hoeft te zijn laat ik je zien in deze video. Ik laat je namelijk zien hoe het roosteren van paprika’s in zijn werk gaat zonder dat je hier een oven bij nodig hebt. Het kost je maximaal een half uur en de smaak is heerlijk, zeker wanneer je de paprika’s naderhand nog even in de marinade legt.

Marinade recept:

  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • twee teentjes knoflook
  • verse basilicum
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Hak de knoflook fijn en roer deze door de olijfolie. Breng de marinade op smaak met verse basilicum, gedroogde Italiaanse kruiden en peper en zout. Leg hier de paprika’s in en laat ze minimaal een uur marineren voordat je ze serveert.

Met de methode die ik je hierboven laat zien kun je bijvoorbeeld ook de heerlijke Tyler Florence Roasted Peppers van Sidewalk Shoes maken, zeker de moeite waard!

Bron foto: Sidewalk Shoes

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.