Toen ik jullie een tijdje geleden via Twitter en Facebook vroeg of jullie nog verzoekjes hadden wat betreft videos, kreeg ik een aantal keer de vraag of ik basis kooktechnieken wilde laten zien. Een nogal vaag begrip, maar als voorbeeld gaven jullie ‘bijvoorbeeld hoe je een ui goed snijdt’. Ik had hier eigenlijk nooit bij stil gestaan omdat ik had verwacht dat dit niet interessant genoeg zou zijn, maar u vraagt wij draaien en vandaar dat ik je vandaag in een video laat zien hoe je een ui moet snijden. Op drie manieren wel te verstaan: ringen, halve ringen en snipperen.

Disclaimer: Let op! Ik ben geen chef of ervaren kok. De manier die ik je laat zien is zoals ik het altijd doe. Dit zal vast niet via de regeltjes zijn, maar dit claim ik dan ook niet.

Bron foto: domesticfits.com

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. PaulO

    Ikzelf laat altijd zolang mogelijk het kontje met (afgesneden) haarworteltjes zitten, dat houdt de ui bij elkaar. Wel snij ik het ‘kontje’ aande de plantzijde er af.
    Bij snipperen snij ikzelf niet horizontaal en verticaal maar snij radialen naar het midden toe (als spaken) en snipper dan verder …

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.