Een toetjesrecept delen op een doordeweekse dag, waarom ook niet. Ik weet nog dat mijn moeder járen geleden, maar dan echt minstens een jaar of 10 – 15 geleden thuis kwam met een pak Vlaflip van Campina. Een toetje eten na het avondeten was bij ons vaste prik. Vanillevla, bolletjesvla, yoghurt, pudding in het weekend noem maar op. Vlaflip was toen echter iets nieuws en wanneer je het in een kommetje schonk zag je dat het een mixje was tussen yoghurt, vanillevla en limonadesiroop. Super lekker! Het lichtzure van de yoghurt gaat echt goed samen met de romige vanillevla. In de video van vandaag maak ik mijn eigen winterse variant op vlaflip, ik maak ‘em met stoofpeertjes!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Het is natuurlijk ’t lekkerst als je voor dit dessert de vanillevla en stoofpeertjes zelf maakt. Gelukkig heb ik voor beide hele lekkere recepten, zie hier het recept voor de vanillevla en hier het recept voor de stoofpeertjes.

Wikipedia leerde me overigens dat vlaflip al dateert uit de jaren 60. Het idee werd bedacht door een vrouw van een Campina-medewerker met als doel het oubollige imago van vanillevla een beetje op te poetsen. Grappig dat juist vlaflip nu weer wordt gezien als iets oubolligs. Wie weet kunnen we daar een beetje verandering in brengen!

Winterse vlaflip met stoofpeertjes

Winterse vlaflip met stoofpeertjes

Winterse vlaflip met stoofpeertjes

Winterse Vlaflip met stoofpeertjes

Recept afdrukken Pin recept
4 personen

Ingrediënten

  • 200 gr stoofpeertjes + siroop
  • 500 ml vanillevla
  • 200 ml volle yoghurt
  • 1 el kaneelpoeder

Instructies

  • Snijd de stoofpeertjes in stukken en verdeel deze over de bodem van de glaasjes. Schenk de siroop bij de stoofpeertjes.
  • Schep de vanillevla op de stoofpeerstukjes in de glaasjes.
  • Roer het kaneelpoeder door de yoghurt en schep deze bovenop de vanillevla.
  • Garneer de vlaflip met wat extra stukjes stoofpeer en siroop.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Fran

    Dat had ik nu niet zelf bedacht om stoofpeertjes te gebruiken, ga dit een keer maken.

    Ik heb wel een verzoek aan je of het mogelijk is dat je de bereidingstijd bij de recepten kunt vermelden. Ik ben wel redelijk goed in het inschatten van de tijd maar het is gemakkelijker om in één oogopslag te zien hoe lang het ongeveer duurt. Is handig als ik mijn maaltijdplanning maak.

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik kan dat helaas niet per direct toevoegen omdat er momenteel al teveel recepten ingepland staan waarvoor ik dat anders allemaal weer moet aanpassen. Maar na mijn zwangerschapsverlof ga ik kijken naar de mogelijkheden!

      Beantwoorden
      • Fran

        Dat zou super zijn, doe maar rustig aan. Het is een wens en wat ik al zei, ik kom er altijd uit. Eerst lekker genieten van je verlof en je kindje.

  2. Britt

    Het is nooit te vroeg of te laat voor toetjes haha! Het dessert zelf lijkt me wel heerlijk, stoofpeertjes doen het altijd goed!

    Beantwoorden
  3. Elize | eatcooklove

    Lekker, zo’n toetje met de stoofpeertjes die over zijn. Combi met hang-op (en gezouten karamel) is ook goed. Maar goed, wat is er dan ook niet lekker met gezouten karamel haha.. Ziet er lekker uit iig!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept