De enige candybars die ik vroeger wel eens at waren Snickers, Mars of Twix. Later kwam daar nog Kinder Bueno bij maar dat was het dan ook wel. Ik maakte pas op véél latere leeftijd, en dan heb ik het echt over 2 – 3 jaar geleden, kennis met Lions en WOW, deze schoten onmiddellijk naar plek nummer 1 op mijn favorieten lijst. Wat zijn die dingen bizar lekker zeg! Krokante wafels, vanilleroom, karamel, chocolade… perfecte combinatie als je het mij vraagt. Al vanaf de eerste keer dat ik Lions proefde wist ik dat ik ze zelf eens wilde maken. Nu heeft het een behoorlijke poos geduurd voordat het zover was maar eindelijk ben ik dan aan de slag gegaan en maakte ik zelfgemaakte Lions. Wat zijn ze belachelijk lekker geworden en wat was het leuk om te doen. Ik weet zeker dat je de show steelt als je aan de slag gaat met onderstaand recept. De collega’s van Tim waren er in ieder geval bijzonder blij mee en wij moesten zelf de grootste moeite doen om niet alle Lions in één keer op te eten. Verslavend lekker dus!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Homemade Lions

 

Homemade Lions

 

Homemade Lions

Homemade Lions

Zelfgemaakte Lions

Recept afdrukken Pin recept
24 stuks

Ingrediënten

  • 500 gr melkchocolade
  • 175 gr Frou Frou wafels
  • 75 gr ongezouten roomboter
  • 50 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 30 gr Rice Krispies

Instructies

  • Bekleed een vierkante bakvorm (20x20 cm) met een vel bakpapier.
  • Smelt ongeveer 1/3 van de chocolade au bain-marie en verspreid de chocolade over de bodem van de bakvorm.
  • Snijd de Frou Frou wafels doormidden. Leg de twee helften op elkaar en verdeel de Frou Frou wafels over de gesmolten chocoladelaag.
  • Smelt de roomboter in een steelpannetje en roer hier vlot de basterdsuiker doorheen.
  • Voeg vervolgens de gecondenseerde melk toe. Roer goed door met een garde en breng het geheel aan de kook. Laat de karamel op laag vuur onder af en toe doorroeren zachtjes koken tot het dikker begint te worden.
  • Schenk de dikke karamel over de Frou Frou wafels in de bakvorm en verspreid de karamel met behulp van een spatel.
  • Strooi vervolgens de Rice Krispies over de karamellaag en zet de bakvorm 1 - 1,5 uur in de koelkast.
  • Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en schenk deze over de Rice Krispies in de bakvorm.
  • Zet de bakvorm terug in de koelkast en laat hem hier 2 - 3 uur staan tot de chocolade had is geworden.
  • Haal alle lagen uit de bakvorm en snijd in stukken.
  • Bewaar de Lions in de koelkast.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.