YES, the word is finally out. Er zijn soms van die projecten waar ik maandenlang aan werk maar waar ik gewoon niets over kan zeggen. Naast mijn zwangerschap moet dit wel het grootst bewaarde OMF-geheim van het afgelopen jaar zijn. Sinds augustus 2018 werken we namelijk al aan OHMYFOODNESS CHEESECAKE BAKMIXEN. YES! Al voor de lancering van mijn Cheesecakeboek zat ik met Smilde Bakery, de producent achter de producten van HomeMade, over het mogelijk ontwikkelen van cheesecakebakmixen. We vonden namelijk dat deze mixen mistten in het supermarktschap. Mijn doel met het kookboek is te laten zien hoe leuk en makkelijk het is om zelf cheesecakes te maken, maar toch is het voor veel mensen nog een drempel. Cheesecake is weliswaar niet een heel lastige taart, hij is wel heel gevoelig; het kán snel misgaan. Met deze bakmixen is dat niet het geval en daarmee hopen we Nederland nóg enthousiaster te krijgen voor cheesecake! Iedereen aan de cheesecake, hoeraaaaa. 

De bakmixen

Na lang en hard werken zijn de bakmixen dan eindelijk hier. De bakmixen zijn ontwikkeld aan de hand van mijn eigen recepten en tijdens de ontwikkeling zijn de proefmonsters een paar keer teruggegaan met feedback/opmerkingen vanaf mijn kant. Uiteindelijk liggen er nu twee (in september komt er nog een wintereditie bij!) mixen in de winkels die compleet aan mijn wensen en smaak voldoen. We hebben er bewust voor gekozen om eerst twee basismixen uit te brengen waar je zelf naar hartenlust mee kunt variëren. Op de achterkant van de verpakkingen neem ik je een beetje aan de hand en deel ik verschillende variatietips met je, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat je zelf helemaal losgaat.

New York Style cheesecake
De New York style cheesecake is de gebakken variant van mijn cheesecake met een vleugje vanille in de vulling en een bodem van Digestive koekjes. Deze cheesecake bak je volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven en het is belangrijk dat je ook mijn stappen voor het goed laten afkoelen van de cheesecake goed volgt om ervoor te zorgen dat hij mooi blijft. Met de New York Style cheesecake kun je op talloze manieren variëren. Hoewel de cheesecake an sich al verrukkelijk is (maar echt, ik vind hem echt ZO lekker) kun je zelf bepalen om er fruit, chocolade of andere ingrediënten aan toe te voegen. Je kunt hiervoor heel goed de recepten uit mijn cheesecakeboek gebruiken.

No bake cheesecake
Om cheesecake meer zomer- en foolproof te maken hebben we ook een no-bake cheesecake ontwikkeld. Deze is perfect voor dagen waarop je liever niet te lang in de keuken staat of als je thuis geen oven hebt. De No Bake cheesecake heeft een bodem van chocoladekoekjes en een vulling met een klein frisje van citroen. Ook deze taart kun je aankleden op iedere mogelijke manier die je maar kunt bedenken, zelf vind ik hem het allerlekkerst met een beetje vers fruit.

Zoals ik al zei starten we met de bovenstaande twee basismixen, juist omdat we willen laten zien dat het heel leuk en makkelijk is om cheesecake te maken én omdat het een taart is waar je zelf goed mee kunt variëren. In september van dit jaar brengen we onze derde mix uit. Deze past qua smaak heel goed bij de herfst en winter en hoef je eigenlijk niet meer aan te kleden. T.z.t. vertel ik je hier natuurlijk meer over.

Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen

Zelf toevoegen

De ingrediëntenlijsten voor het maken van cheesecake kunnen behoorlijk lang zijn, maar we wilden het jullie met de Ohmyfoodness cheesecake-bakmixen zo makkelijk mogelijk maken. Daarom hoef je maar drie ingrediënten zelf toe te voegen: boter (of margarine), Philadelphia roomkaas (naturel) en eieren of slagroom. That’s it! Ik garandeer je dat je met het maken van deze cheesecakes in no-time klaar bent. Goed, de New York Style moet nog even de oven in en goed afgekoeld worden, maar qua handelingen hoef je zelf maar heel weinig te doen.

Verkrijgbaarheid

Vanaf deze week zul je de Ohmyfoodness cheesecake-bakmixen bij vrijwel alle filialen van JUMBO kunnen vinden. Ze staan uiteraard in het schap bij andere bakmixen en vanwege de knalgele verpakking vallen ze hopelijk lekker op tussen al het roze geweld. Gedurende de zomermaanden zijn de bakmixen exclusief verkrijgbaar bij JUMBO; vanaf september volgen andere supermarkten.

In de aanloop naar de lancering van deze mixen heb ik via de Instagram van Ohmyfoodness natuurlijk afgeteld naar vandaag. Vanaf vandaag staat er een speciale landingspagina live waarop je alle informatie en details kunt vinden over de bakmixen, mocht je het nogmaals rustig willen nalezen. De speciale bakmixpagina vind je hier.

Rest mij alleen nog maar te zeggen dat ik hoop dat jullie allemaal massaal met mijn mixen aan de slag gaan natuurlijk en dat ik hoop dat ze bij een ieder van jullie net zo in de smaak vallen als ze bij mij doen. Zodra er in de toekomst nieuws is over de derde bakmix, verkrijgbaarheid bij andere supermarkten en de promo-tour (jaaaa, we gaan met onze cheesecake het land in!), update ik jullie daar uiteraard over. Vergeet niet om jouw creatie met ons te delen op Instagram (@ohmyfoodnessnl en @homemadebakmixen) onder #omfcheesecake

Bak ze! x

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

7 reacties

 1. Charlotte

  Supergaaf! De emté tegenover mijn flat wordt op dit moment verbouwd tot jumbo, dus fingers crossed dat ze ook hier in het bakschap komen :)

  Beantwoorden
 2. San

  Prachtig nieuws alleen jammer voor de mensen waar de Jumbo pas 80km verderop is…
  Komt het ook nog bij AH, omdat zij ook diverse andere varianten van HomeMade in het schap hebben liggen? #smeekbede

  Beantwoorden
 3. Noraly Weustink - Siemerink

  Wat gaaf, ziet er heerlijk uit! ik vandaag helemaal enthousiast naar de Jumbo want zaterdag wordt mij zoontje 1. Hadden ze ze nog niet haha

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.