Het is ons allemaal niet ontgaan dat er zich vorige week donderdag iets verschrikkelijks heeft voorgedaan. Hoewel voor de meesten van ons het normale leven gewoon doorgaat, zijn er ook (veel te) veel mensen die het sinds deze bewuste dag zonder één of meerdere dierbaren moeten stellen.

Gisteravond heeft het kabinet woensdag 23 juli voor het eerst sinds 1962 af te roepen als een dag van nationale rouw. Burgers mogen zelf weten wat ze hiermee doen, echter hangen op alle overheidsgebouwen de vlaggen halfstok en wordt er omstreeks 16.00 uur, het moment waarop de vliegtuigen met daarin de eerste lichamen van de slachtoffers aankomen in Eindhoven, een minuut stilte gehouden. Daarnaast zullen er op diverse tijdstippen gedurende de dag in veel steden en dorpen de kerkklokken klinken.

Ondanks dat ik zelf niemand kende die deel uit maakte van de passagiers aan boord van vlucht MH17, vind ik het ongepast om op een dag als vandaag een happy go lucky artikel te plaatsen. Vandaar dat er vandaag op OMF geen recept of artikel van een ander kaliber wordt gepubliceerd.

Morgen gaan we gewoon weer op de normale toer verder met een video in de ochtend en ’s middags de eerste Snapshot Diary vanuit Stavanger, voor nu sta ik even stil bij de mensen die het leven hebben gelaten op donderdag 17 juli en iedereen die hier op de een of andere manier ongewenst bij betrokken is geraakt.

nationale rouw 2

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

7 reacties

 1. Joyce

  Erg mooi geschreven en respect. Ik wilde zelf ook graag een artikel schrijven, maar ik ben er ook gewoon stil van… ik heb er geen woorden voor en ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen. Ik heb er daarom maar voor gekozen om mijn ingeplande artikelen online te laten komen. Hoe dan ook blijf je er elke keer weer mee bezig en blijft het bizar.

  Beantwoorden
 2. Rebecca

  Ik vind dat je dit heel mooi hebt omschreven. Goede beslissing en ook belangrijk om erbij stil te staan.

  Beantwoorden
 3. MARCIA DE BOER-DE WAERSEGGER.

  IK VIND,DAT DE SLACHTOFFERS WAARDIG EN RESPECTVOL HERDACHT ZIJN,GROOT RESPECT EN STERKTE VOOR DE NABESTAANDEN.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.