Vorige week tipte ik jullie al over de Vakantiebeurs die volgende week weer plaats vindt. De naam doet het al vermoeden, maar op de Vakantiebeurs vind je alle informatie die je nodig hebt voor jouw aanstaande reis. Ook is het een bijzonder fijne plek om inspiratie op te doen en verder is het gewoon een heerlijke beurs om rond te struinen. Dit jaar is er echter voor het eerst enorm veel aandacht besteed aan Food waardoor de Vakantiebeurs niet alleen leuk is om te bezoeken voor reisliefhebbers, maar ook voor Foodies! En dat wilde ik jullie natuurlijk niet onthouden.

Culinaire Route

Culinaire Route

Absoluut Foodies-hoogtepunt van de Vakantiebeurs is de Culinaire Route. Deze route leidt je over de hele beurs en bij diverse stands stop je voor een hapje en een drankje. De culinaire route was vorig jaar al een groot succes en ook dit jaar loopt het weer storm. In totaal zijn er zeven bestemmingen die je aandoet tijdens het lopen van de route en bij iedere bestemming krijg je een typisch hapje of een drankje. Dit jaar loop je langs:

  • Curaçao voor authentieke pittige gehaktballetjes;
  • Spanje voor het hapje van de dag (pinchos del día), een echte klassieker uit Noord-Spanje;
  • Frankrijk voor, hoe kan het ook anders, een wijnproeverij verzorgd door DGS WIJN;
  • Zuid-Afrika voor echte Afrikaanse Boboti;
  • Duitsland voor wederom een glaasje wijn, dit keer de pinot noir of riesling of waar je ook maar zin in hebt;
  • Ierland voor echte Ierse cheesecake met aardbeienglazuur en verse aardbeien;
  • Amerika voor een mega-afsluiter, alsof het allemaal nog niet genoeg was, een verse Amerikaanse hamburger met Jack Daniel’s marinade en barbecuesaus, vergezeld van een koud Amerikaans biertje.

Tip: kom met een lege maag naar de beurs wanneer je deel gaat nemen aan de culinaire route!

Let op: voor de culinaire route moet je losse kaartjes kopen. Deze kosten € 7,00 per stuk en kun je vooraf bestellen via de website. De route start dagelijks vanaf 12.00 uur.

Kooktheater

Vakantiebeurs - Tapas

Voor het eerst dit jaar is er een heus kooktheater gesitueerd op de Vakantiebeurs. In dit theater wordt onder andere de Kookwedstrijd Wereldgerechten uitgevochten, maar ook worden er verdeeld over de verschillende dagen diverse kookdemonstraties gegeven. Het programma zoals het er nu uitziet:

Woensdag 14 januari
11.00 Catalaans rijstgerecht door Isaac Gelabert
12.00 Spaanse ensalada pagesa door Riki Peñas
13.00 Aziatisch gerecht
14.00 Traditioneel Curaçao
15.00 Typisch gerecht uit Rhodos door Athanasiadis Christos
16.00 Vakantiebeurs Kookwedstrijd Wereldgerechten winnaar
Donderdag 15 januari
11.00 Mar i Muntanya – (Catalaans vlees- en visgerecht) door Isaac Gelabert
12.00
13.00 Aziatisch gerecht
14.00 Typisch curaçaos gerecht
15.00 De streekkeuken van het eiland Rhodos
16.00
Vrijdag 16 januari
11.00 Catalaans dessert door Isaac Gelabert
12.00
13.00 Aziatisch gerecht
14.00 Traditioneel Curaçao
15.00
16.00 De streekkeuken van het eiland Rhodos door Athanasiadis Christos
17.00 Vakantiebeurs Kookwedstrijd Wereldgerechten winnaar
18.00
Zaterdag 17 januari
11.00
12.00
13.00 Aziatisch gerecht
14.00 Traditioneel Curaçao
15.00
16.00 Vakantiebeurs Kookwedstrijd Wereldgerechten winnaar
Zondag 18 januari
11.00
12.00 Typische gerecht uit het Baskenland
13.00 Aziatisch gerecht
14.00 Traditioneel Curaçao
15.00
16.00 Vakantiebeurs Kookwedstrijd Wereldgerechten winnaar

Het kooktheater is gewoon toegankelijk voor iedereen; er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Foodmarkt

Foodies kunnen dit jaar ook hun slag slaan op de Foodmarkt. Op deze markt zijn talloze lekkernijen verkrijgbaar uit diverse delen van de wereld. Denk bijvoorbeeld aan olijfolie uit Noord-Italië, Aziatische kruiden, pasta’s, boemboes en noedels, Franse kazen en diverse wijnen, Spaanse droge worsten en manchego en nog veel meer lokale producten.

Diverse terrassen

Vakantiebeurs - Foodies

Tot slot zijn er verdeeld over de hele beurs diverse terrassen te vinden waar je kunt genieten van lokale en authentieke gerechten. Zo ben ik zelf aanwezig geweest bij de proeverij van gastland Spanje en ik kan je vertellen dat zij erg lekkere typisch Spaanse tapas gaan serveren op hun terras. Maar ook het Afrika terras is de moeite waard wanneer je benieuwd bent naar typisch Afrikaanse lekkernijen. Kun je direct een blik werpen op het podium waar diverse acts jou leren kennismaken met het echte Afrika.

Absolute topper is wat mij betreft het USA Brandpaviljoen waar je niet alleen even kunt bijkomen met een lekker Amerikaans biertje, maar waar je ook kunt genieten van vers gegrilde ribs en burgers, uiteraard voorzien van Jack Daniel’s marinade. NOM!

Maar vergeet ook zeker het Caribbean Village niet voor lekkere cocktails en (fruit)snacks.

Zoals je ziet zijn er ook redenen te over voor Foodies om de Vakantiebeurs eens te bezoeken.

Ik ben benieuwd wie van jullie ik allemaal ga tegenkomen op de beurs? Ik ben er zelf op beide vakdagen, maar op donderdag 15 januari ga ik gezellig met mijn vader om onder andere de culinaire route te lopen.

Vergeet niet om je tickets van te voren alvast via OMF te bestellen. Ik krijg daar niets voor, maar jullie krijgen korting en dat is toch wel heel fijn! Gebruik de code NTWO002363YFE of bestel jouw tickets via deze link.

Dit is een gesponsord artikel

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Laura

    Ah, zo heerlijk dat er nóg meer aandacht aan food wordt besteed. Ik heb vorig jaar al overal heerlijk zitten happen. Leuk je dit jaar te zien daar (sowieso om je eens te ontmoeten!). Ik lees je blog regelmatig, ik ben alleen een chaoot met reageren, haha.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.