Dag nummer drie en tevens de laatste dag van de HelloFresh box. Vandaag staat er een pastagerecht met rode pesto op het menu, jam. Voor vriendlief moest ik iets anders verzinnen, met een allergie voor noten is een rode pesto waar cashews en amandelen in zijn verwerkt niet zo’n succes. Gelukkig had ik nog een restje pastasaus van de wraps staan en dus heb ik dit voor hem gebruikt. Zoals jullie weten ben ik dol op pasta en kan een gerecht hiermee voor mij eigenlijk niet fout gaan, maar of het echt voor herhaling vatbaar is, is natuurlijk nog de vraag. Let’s go maar weer!

Pasta met rode pesto

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 rode ui
  • 160 gram spaghetti*
  • 250 gram champignons
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 60 gram gemende rucola
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • peper en zout

*In mijn HelloFresh box vond ik een zakje Orichiette pasta, echter werd in het receptenboekje continu gesproken over spaghetti. Dit was ook zichtbaar op de voorbeeldfoto. Uiteraard kan ik ook prima met een ander pastasoort overweg, maar waarom over spaghetti noemen en dit niet in de box doen?

1. Kook ruim voldoende water voor de pasta in een grote pan en breng dit op smaak met zout. Pel de rode ui en snijd fijn. Borstel de champignons schoon en snijd in plakken.

2. Kook de pasta in de pan met deksel in ongeveer 8 minuten beetgaar en giet daarna af. Roer na het afgieten direct de rode pesto door de pasta.

3. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de rode ui in twee minuten glazig. Voeg de champignons en gedroogde oregano toe en breng op smaak met peper en zout. Bak het geheel ongeveer 3 minuten op hoog vuur. Voeg daarna de pasta met de pesto toe en verhit het geheel nog 1 minuut.

4. Meng in een slakom de gemengde rucola met de extra vierge olijfolie, balsamicoazijn en versgemalen peper en zout naar smaak. Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij deze stap een beetje heb gecheat, een klein beetje maar. In plaats van de olijfolie en azijn heb ik de sla aangemaakt met een klein beetje Sherry Truffel saus dat we nog over hadden van Kerst. Erg lekker!

5. Verdeel de gemengde rucola over de borden. Serveer de pasta met de gebakken champignons op het bedje van rucola. Om het af te maken kun je zelf nog versgeraspte Parmezaanse kaas toevoegen.

Pasta met rode pesto

Pasta met rode pesto

Een vrij simpel gerecht en zoals ik al zei kun je hier niet echt de mist mee in gaan. Ik zelf ben dol op pesto en vond deze variant erg lekker. De pasta is mijn inziens wel wat aan de kale kant, maar ik vond een vegetarisch gerecht in de HelloFresh box een welkome afwisseling.

Dit pastagerecht is snel om te maken, combineert perfect met de knapperige rucola en is gezond. Wat mij betreft is de laatste dag van de HelloFresh box een goede geweest!

Pasta met rode pesto

HelloFresh.nl

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.