Sinds de aankondiging een paar weken geleden is er een hoop gebeurd maar ik kan je verklappen dat ik met Het nieuwe OMF al veel langer bezig was. Maanden had ik al een nieuwe thema in mijn bezit en was ik bezig met een aangepast logo. Een logo dat heel erg OMF was maar toch ook iets liet zien van Travel. De slogan moest aangepast worden en ik was klaar met het speelse, übervrolijke thema dat nu te zien was. Weg met de drukke slider en de bewegende elementen, de nadruk moest gaan liggen op de content zelf en niet wat daarom heen gebeurde. En met trots presenteer ik jullie nu: HET NIEUWE OMF! Yaaaay!

Wat is er veranderd?
Qua werking voor jullie eigenlijk vrij weinig. Het is nog steeds een blog-layout en de sidebar is ook altijd zichtbaar. Wel zijn de foto’s nadrukkelijker aanwezig en kun je in één oogopslag al beter zien waar het artikel over gaat.

Het uiterlijk is hetgeen dat de grootste metamorfose heeft ondergaan. Rust, kalmte, maar toch nog steeds de vrolijke rode kleur, het herkenbare logo en de persoonlijkheid. Het cupcakeje in het logo heeft plaatsgemaakt voor een koffertje en de slogan is van Meer dan alleen koken naar Eat well Travel often gegaan, mijn twee grootste passies gecombineerd in één site, OhMyFoodness is nu een Food & Travelblog.

Bugs, rare dingen, onduidelijkheden?
Het kan ondanks veelvuldig nalopen zo zijn dat oudere artikelen niet helemaal goed zichtbaar zijn, dat er linkjes niet werken of letters niet goed leesbaar zijn. Mocht je tegen dit soort dingen aanlopen, laat het me dan alsjeblieft weten in de comments of stuur me een berichtje op Twitter of Facebook, dan kijk ik er zo snel mogelijk naar.

Ik hoop dat jullie net zo goed als ik kunnen wennen aan het nieuwe OMF en er net zo enthousiast over (kunnen gaan) zijn als ik!

[13.09 uur:] Op dit moment is het zo dat nog niet iedereen het font van de titels goed kan zien. Wanneer je ‘Bebas Neue’ op je pc hebt geïnstalleerd zie je dit wel, anders zie je een standaard Google font. Ik ben hiermee bezig!

[13.19 uur:] Het font-probleem is opgelost! Als het goed is zie je nu overal (zowel op mobiel, iPad als op de computer) het juiste titelfont. Zo niet, leeg dan even je cookies!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

34 reacties

 1. Susanne

  Heel mooi! Volgens mij heb ik deze weleens gespot bij wordpress lay outs?! Super mooi geworden :)
  Alleen een dingetje dat ik een paar dagen geleden ook al zag: wanneer ik een reactie wil intypen zie ik de naam, email en website van degene die voor me een reactie heeft ingetypt. Zo kan iedereen het email adres van diegene zien….

  Beantwoorden
  • Sabine

   Zou kunnen! Het is een thema dat ik gekocht heb via Themeforest en vervolgens zelf heb aangepast :)

   Ik zal eens naar die reacties kijken, heel vreemd!

   Beantwoorden
 2. Malou

  Ziet er prachtig uit!! (en dat de bewegende dingen weg zijn vind ik ook érg prettig, daar stoorde ik me een beetje aan)

  Beantwoorden
 3. Marieke

  Heel erg mooi, heel rustgevend maar toch verre van saai! Mooi dat je een weg hebt gevonden die bij je past, want het blijft toch jouw blog ;) I love it anyways! <3

  Beantwoorden
 4. Brenda (kookt)

  Hi Sab, wat is hij mooi geworden zeg. Lekker fris en overzichtelijk, je nieuwe categorieën zijn ook handig en duidelijk. En ik wil nog even kwijt dat ik het super knap en goed vind dat je dit allemaal zelf kunt! XX

  Beantwoorden
 5. Mandy

  Wauw, wat ziet je website er strak uit, zeg! Ik houd er wel van. Vind het een waanzinnige verbetering, al kwam ik altijd al graag op OhMyFoodness :)

  Beantwoorden
 6. Miranda

  Ziet er goed uit die nieuwe lay out.

  Ik heb alleen niet elke dag tijd om je site te bekijken en open dan alle leuke posts in een nieuw tabblad. Helaas schrok ik me net wild omdat je laatste video automatisch afspeel. In elk geval bij mij in Chrome op Windows. Best vervelend, want nu moet ik ook eerst scrollen om te kunnen lezen.

  Beantwoorden
  • Sabine

   Dat is wel heel vreemd, ik heb daar zelf namelijk geen last van! Misschien staat dit ergens bij de instellingen van Google Chrome?

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.