Sinterklaas is inmiddels geweest, op naar de volgende feestdagen: Kerst. Waar gezelligheid en familie veelal centraal staan tijdens de Kerstdagen is uiteraard het kerstdiner voor ons le moment suprème. Uren zwoegen in de keuken om een zoveel gangen diner op tafel te kunnen zetten dat je vervolgens met familie heerlijk op kunt peuzelen. Cadeautjes uitpakken tussendoor, gezellige tafelgesprekken… Ja, wij hebben er al helemaal zin in! Om jullie een eindje op weg te helpen met de voorbereidingen van het Kerstdiner zijn zowel Annebeth als ik sinds september al aan het koken voor Kerst. De komende anderhalve week staat in het teken van Kerstdagen op OMF en we gaan jullie iedere dag voorzien van recepten die geschikt zijn voor het Kerstdiner.

We hebben aan alles geprobeerd te denken. Er zitten gerechten tussen voor de echte vleeseters en voor liefhebbers van is maar uiteraard hebben we ook gedacht aan de vegetariërs onder onze bezoekers. Ook voor hen hebben we een heerlijk drie-gangen diner weten samen te stellen. Met de gerechten die langskomen kun je sowieso een drie-gangenmenu samenstellen maar uiteraard is er ook ruimte over gehouden voor een aantal lekkere dingen. Natuurlijk gaan we nog niet alles verklappen maar een aantal dingen die je voorbij ziet komen zijn:

  • Een kerststol om de Kerstdagen goed mee te beginnen
  • Een vegetarisch stoofpotje met pompoen en kikkererwten.
  • Een fantastische mokka-ijstaart met schuimpjes als knaller om het diner mee af te sluiten
  • Zeewolf met witte wijnsaus als subtiel hoofdgerecht
  • Kerstkransjes om van te snoepen tijdens de borrel

En nog veel en veel meer dan dit. 21 (!) recepten zullen in de komende dagen met jullie gedeeld worden, daar moet vast wel iets tussen zitten toch?

Veel (kook)plezier alvast en vergeet niet om ook naar de Kerstgerechten van voorgaande jaren te kijken! Ik heb ze nog even voor je op een rij gezet:

Veel (kook)plezier!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Con leche

    Klinkt allemaal heel veel belovend, ben benieuwd!Ik wil heel graag een keer een kerststol maken, dus dat recept komt zeker goed van pas :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.