Nederland is weer een nieuw foodconcept rijker en dit keer een wel heel initiatiefrijk concept: sinds 14 februari heeft Bilder & De Clercq zijn deuren geopend. Op de hoek van de Bilderdijkstraat en De Clercqstraat in Amsterdam kunnen bezoekers terecht voor eenvoudig te bereiden, lekkere gerechten. Boodschappen doen aan de hand van een gerecht. Niet na hoeven denken over de ingrediënten, geen boodschappenlijst maken.. Gewoon naar de winkel gaan, bepalen waar je trek in hebt en direct alle ingrediënten mee kunnen nemen.

bilder en de clercq Wie denkt dat Bilder en De Clercq een zoveelste supermarkt is heeft het toch een beetje mis. Het idee achter het concept is vrij simpel: een winkel ingericht naar gerecht, waarbij alle ingrediënten van een bepaald recept in de juiste hoeveelheid voor één of twee personen worden aangeboden. Op de bijgeleverde receptenkaart wordt vervolgens door middel van foto’s stap voor stap uitgelegd hoe de gerechten thuis op de juiste wijze snel en eenvoudig bereid moeten worden. Mocht je dus niet zo’n foodie zijn, is dit dus zeker een concept voor jou. Alle benodigde ingrediënten op één plek bij elkaar én je krijgt er een how-to beschrijving bij.

bilder en de clercq Oprichters Diederik van Gelder en Rogier Leopold vonden dat goed eten door zelf te koken makkelijker moest kunnen. Om de drukke mens van tegenwoordig een handje te helpen wilden ze kwaliteit, inspiratie en gemak bieden bij het doen van de boodschappen en het bereiden van de maaltijd. Door de gerechten die worden aangeboden wekelijks te veranderen, wordt eten en zelf koken nooit saai en hoef je er niet te lang over na te denken.

bilder en de clercq De recepten van Bilder en De Clercq zijn vaak seizoensgebonden en vers is bij dit duo ook écht vers. Pure, gezonde producten en (h)eerlijke ingrediënten die rechtstreeks van het land komen vormen de basis van een wekelijks wisselende receptuur samengesteld door ervaren chef-koks.

Meer informatie over Bilder en De Clercq is te vinden op de officiële website. Ik weet in ieder geval zeker dat ik er een keer langs ga wanneer ik in Amsterdam ben.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.