Elk jaar brengt Taste of Amsterdam restaurants, chefkoks en vooral foodliefhebbers bij elkaar tijdens een vierdaags festijn in het Amstelpark in Amsterdam. Taste of Amsterdam is dé plek als je van eten houdt.

Wat en wanneer?
31 mei t/m 3 juni. Vier dagen lang heerlijk zomers eten en drinken dus. Tijdens Taste of Amsterdam worden je smaakpapillen flink aan het werk gezet en kun je genieten van live food entertainment in een van de vele theaters op het terrein. Twaalf van Neerlands beste restaurants zijn aanwezig om jou te laten genieten van hun meest beroemde en lekkerste gerechten. Daarnaast kun je op het hele terrein verschillende hapjes en drankjes nuttigen. Ook is er ruimte om te shoppen, op de Foodie Markt kun je terecht voor specialiteiten van grote en kleine producenten.

De restaurants zullen een speciaal menu serveren met hun signature dishes, maar ook kun je op Taste of Amsterdam terecht voor workshops, kookdemonstraties door gerenommeerde chefkoks en tastings.

Chefkoks
Zoals ik net al zei kun je tijdens Taste of Amsterdam chefkoks ontmoeten en kun je gratis deelnemen aan workshops en kookdemonstraties. Bekende chefkoks die je tegen kunt komen op Taste zijn: Julius Jaspers, Peter Lute, Agus Hernawan, Mark Vaessen, Michel van Dijk, Michel Deenik, Stefan van Sprang, Bastiaan Doesburg, Chris Naylor en Ferry van Houten.

Restaurants
Een geselecteerde line-up van enkel toprestaurants zal de bezoekers van Taste of Amsterdam gaan voorzien van hun signature dishes. Op Taste kun je van alle delen van de wereld snoepen en alleen van de restaurant line-up krijgen wij honger! De restaurants die te vinden zullen zijn op Taste zijn:

  • Bridges
  • MOMO
  • Bolenius
  • Fifteen (ja, van Jamie Oliver inderdaad)
  • The Harbour Club
  • Blauw
  • The Butcher
  • Sucre
Uiteraard zijn Annebeth en ik er allebei bij om via Twitter live verslag te doen van het evenement en om mooie foto’s te maken. Na afloop van Taste of Amsterdam zal hier op de site een uitgebreid verslag te lezen zijn, maar leuker is natuurlijk om er zelf bij te zijn.

Taste of Amsterdam is op de volgende dagen en tijden geopend:
Donderdag 31 mei: 17.00 – 23.00 uur
Vrijdag 1 juni: 17.00 – 23.00 uur
Zaterdag 2 juni: 12:00 – 17:00 uur | 18:00 – 23.30 uur.
Zondag 3 juni: 14.00 – 20.00 uur
Kaarten zijn te koop via de website of aan de deur en gaan vanaf €14,- 

Wij zullen zelf aanwezig zijn op zondagmiddag, gaan we daar nog wat bezoekers zien?

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.