Op de valreep van 2015, vlak voor de start van 2016 gooi ik er nog even een vernieuwing in: welkom op het nieuwe OhMyFoodness! Of althans, OMF heeft een nieuw jasje gekregen. Waarom? Ik vond het tijd voor verandering.

OMF bestaat inmiddels alweer 4,5 jaar en zelf blog ik al 13 jaar. Al die tijd ben ik op zoek geweest naar wat nou echt goed bij mij past. In 2011 werd de eerste stap gezet door te gaan foodbloggen en in 2014 besloot ik travel erbij te nemen. Dit zijn de onderwerpen die mijn hele persoon in twee woorden samenvatten. Ik leef voor eten en voor reizen en door die twee te combineren op een blog is de beste keus ooit geweest – naast het fulltime bloggen dat ik eind 2014 besloot te gaan doen -.

Maar eigenlijk ben ik al die tijd ontevreden geweest over het stijltje. Natuurlijk was OMF mijn site want ik heb de oude layout die je hierboven nog een laatste keer ziet zelf gemaakt, maar nooit heb ik gedacht: Ja, dit is het, dit is écht OhMyFoodness, écht Sabine en écht uniek. Tot nu toe.

Toen B’IJ Barbara afgelopen jaar aan de slag ging met de vormgeving van mijn Guilty Pleasures Kookboek wist ik het: dít ben ik. Stoer, maar toch ook vrouwelijk. Miami-ink vibe, tattoos en toch dat zachte randje. In oktober benaderde ik Barbara dus nog een keer maar nu voor OhMyFoodness. Lisette van B’IJ Barbara nam het project op zich en samen met ‘website bouwbedrijf’ SCEP hebben zij OhMyFoodness gemaakt zoals het echt zou moeten zijn. Nu durf ik voor het eerst in 4,5 jaar te zeggen dat de site waar je naar kijkt écht Sabine is.

Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet en de hele dag ben ik praktisch bezig met het nalopen en controleren van de site. Mocht je dus dingen tegenkomen die nog niet helemaal lekker werken, laat het me dan even weten hieronder bij de comments.

Is er verder nog veel veranderd? Niet echt op één ding na: FOR ALL YOU LURKERS OUT THERE! Ieder artikel is nu voorzien van een ‘Like’ knop. Voor veel mensen is reacties achterlaten een ‘grote stap’ maar nu kun je dus door één keer te klikken de posts een hartje geven als je het leuk vindt. Op die manier weet ik wat beter wat leuk ontvangen wordt en wat niet en is er toch iets meer interactie.

De komende weken zie je de featured images en foto’s nog niet de volledige breedte van de contentkolom hebben, dit zijn namelijk posts die ik al had ingepland voordat de site live zou gaan maar stapsgewijs zullen de nieuwe posts en recepten straks voorzien zijn van grotere foto’s.

Enjoy het nieuwe OMF, hopelijk vinden jullie het mooi en zijn jullie er net zo blij mee als ik.

Fijne jaarwisseling! X

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

29 reacties

 1. Linda

  Gááf! Het komt vast héél onverwacht, maar dat stoere en vrouwelijke stijltje past bij je. En bij mij. Ik vind het erg mooi geworden :)

  Beantwoorden
 2. Mirjam

  Reactie achterlaten geen moeilijke stap hier hoor. Je hebt een mooi jaar achter de rug, met zelfs een eigen boek! Ben maar trots op jezelf. Ik wens je een fijne jaarwisseling toe en een smakelijk 2016!

  Beantwoorden
 3. Rosalinde

  WOW!!! Sabine! Wat ontzettend mooi geworden!! Ik ben je gaan volgen vlak voordat de vorige lay out live ging, en dat was natuurlijk al mooi, maar nu is echt-heel- gaaf-geworden! Dikke like voor je banner, die is echt tof!
  En hartje voor de like knop! :)

  Beantwoorden
 4. Annemae

  Mooie lay-out! Zelf mis ik wel op de home page de grote foto’s (+ tip!).
  Verder vind ik de like knop erg handig.

  Fijne jaarwisseling! X

  Beantwoorden
 5. Laura - Dagelijkse hap

  Super mooi zeg :D Ik kan alleen niet meer doorklikken op de reacties, erg jammer want ik vind het altijd leuk om zo andere lezers te leren kennen!

  Beantwoorden
 6. Sabrina

  Het is super mooi geworden! Persoonlijk vind ik de like en deel knoppen erg klein. Kleiner dan mijn vingertop op mobiel! De like knop is wel een top idee!

  Beantwoorden
 7. Rosemarijn

  Ziet er gaaf uit! Ga zeker vaker liken, vooral omdat ik idd niet vaak reageer. Kijk uit naar je NY posts! Fijne jaarwisseling!

  Beantwoorden
 8. Anne

  Gefeliciteerd met je nieuwe site! Weer een mooie mijlpaal!
  Wel een kleine tip, kun je in de recepten index geen kopjes maken waar je uit kunt kiezen? Nu scroll je heel de lijst door terwijl ik misschien alleen de ontbijt recepten wil zien.

  Beantwoorden
 9. Anouk

  Ziet er erg gaaf uit! Leuk dat je net op de valreep nog een nieuwe lay-out hebt, mooi begin van 2016 dacht ik zo! Oh, ik ga vanavond je bacon/kruidenkaas toastjes maken… benieuwd!

  Beantwoorden
 10. Roxanne

  Hartstikke mooi geworden! Past echt bij jou en je boek :) (oh, en de ‘lurk’ knop is ook handig haha ;) Soms vind ik een artikel wel leuk, maar weet ik niet veel zinnigs uit te brengen als reactie haha! Dat heb ik ook bij andere blogs)

  Beantwoorden
 11. Mireille

  Website ziet er top uit! Veel professioneler….. Ik volg je foodblog al een hele tijd en ik heb met kerst mijn eigen versie van de oreo-tiramisu gemaakt. Mmmmmmm….
  Oja, ik mis wel de printversie van een recept bij een videorecept.

  Beantwoorden
 12. Nadia

  Ik ben een paar weken niet op je site geweest (shame on me!) en nu zie ik dat hij er helemaal anders uitziet… wauw! Echt prachtig!!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.