Hurraaaaaay! Nog heel even en dan is het Sinterklaas en hoewel er de voorgaande jaren ook wel wat recepten voorbij kwamen die passen bij deze ‘feestdag’, liep ik dit jaar over van de ideeën. Om deze reden besloot ik een heuse OMF Sinterklaasweek in het leven te roepen en dus gaan jullie de aankomende week (tot en met 5 december) heel wat recepten voorbij zien komen. Ik zeg er al wel vast bij: hier zitten geen gezonde varianten tussen. Ik ben losgegaan met boter en suiker, mede vanwege het feit dat ik vind dat de decembermaand gevierd moet worden. Geen suikervrije kruidnoten of een chocoladeletter met rauwe chocolade, gewoon lekker ongegeneerd snoepen.

Wat ga je zien?

Dit zijn de recepten die aankomende week voorbij komen op OMF:

 • Mega kruidnoten
 • Speculaas cheesecake
 • Kruidnoten-tiramisu
 • Banketstaaf
 • Truffelkruidnoten
 • Speculaas-ijs
 • Homemade chocoladeletter

En verder…

 • De grote chocoladelettertest (vanmiddag om 14.00 uur!)
 • De grote kruidnotentest (aankomende maandag om 14.00 uur)

Nu al beginnen?

Wil je echter nu al iets lekkers maken dan kan dat natuurlijk ook. De onderstaande Sinterklaasrecepten staan al op OMF en zijn mijn favorieten:

Volgende week vrijdag (op 5 december) publiceer ik nog een round-up van alle Sinterklaasrecepten op de site, dan kun je last-minute nog iets uitzoeken en maken.

Enjoy!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

17 reacties

 1. Kim | Kimziej.nl

  Wat?! Speculaascheesecake?! Ik zit klaar! :D Ben trouwens ook wel heel erg benieuwd naar het zelf maken van de chocoladeletter. Dat is natuurlijk wel héél erg leuk om als kadootje weg te geven (of natuurlijk om gewoon lekker zelf op te eten). Heerlijk! I loveee Sinterklaas :)

  Beantwoorden
 2. Yvette

  Stiekem hoop ik dat de cheesecake voor volgende week donderdag online komt. Vrijdag Sintlunch met collega’s en dat zal vast een lekker toetje zijn!!

  Beantwoorden
 3. Thefoodiary

  Super leuk! Ik ga nu als eerst de chocoladeletter test bekijken! En vooral naar de homemade chocoladeletter ben ik benieuwd. Echt heel leuk idee!

  Beantwoorden
 4. Vera

  Jaaa leuk! Ik was van plan dit jaar jouw beroemde sinterklaasbrownies te maken, maar misschien verander ik nog van gedachte ;).. speculaas cheesecake ik bedoel maar..

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.