test

Als je ook maar een beetje in de (online) food-wereld zit dan heb je het bijna niet kunnen missen: aankomende week vindt de Nationale week zonder vlees weer plaats! Duizenden BN’ers, influencers en foodies nemen deel aan dit initiatief waarin je wordt uitgedaagd om één week lang geen vlees te eten. En niet zonder reden overigens want wanneer je als volwassene 1 week geen vlees eet, bespaar je: 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees. Meer informatie over de Nationale week zonder vlees vind je op hun website maar mocht jij nou net als ik graag mee willen doen aankomende week, dan hoop ik je met deze 10 lekkere Ohmyfoodness-recepten zónder vlees vast een beetje op weg te helpen met je eetplanning. Met Ohmyfoodness zijn we niet per se vegetarisch georiënteerd maar toch hebben we de afgelopen jaren bijzonder veel vega recepten met je gedeeld. Als je ze allemaal eens rustig wil nakijken dan kan dit hier, maar dit zijn in ieder geval onze tien favorieten.

Avocado Mac & Cheese

1. Avocado Mac & Cheese

Broodje vegetarische pulled pork

2. Broodje vegetarische pulled ‘pork’

Buddhabowl met zoete aardappel en kikkererwten

3. Buddhabowl met zoete aardappel en kikkererwten

Buffalo bloemkooltaco's

4. Buffalo bloemkooltaco’s

5. Gebakken gnocchi met geroosterde paprika en ricotta

Gele currysoep met rijstnoedels

6. Gele curry & bloemkoolsoep met rijstnoedels

7. Lasagne van courgette en aubergine met ricotta

Geroosterde aubergine met kerrieyoghurt

8. Geroosterde aubergines met kerrieyoghurt

Truffelrisotto met paddenstoelen

9. Truffelrisotto met gemengde paddenstoelen

Zoete aardappelcurry met citroengras

10. Zoete aardappelcurry met citroengras

Wat is jouw favoriet?

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

één antwoord

  1. Andrea

    Wowie, wat een heerlijke inspiratie! Zo is het echt niet moeilijk om een week zonder vlees te eten. Ik ben tot nu toe goed bezig, valt me eigenlijk helemaal niet zwaar. Ik at ook altijd al veel vega.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.