Zo jongens, het is toch wel onmiskenbaar barbecueweer deze week, vind je niet? Misschien is het zelfs té warm op sommige momenten? In ieder geval leek dit weer mij bij uitstek hét moment om eens een paar barbecuetoppers van Ohmyfoodness voor je op een rij te zetten. Tim en ik barbecuen inmiddels alweer een aantal jaar vrij fanatiek en in de loop der jaren hebben we fijne recepten verzameld die we klaarmaken op of voor de barbecue. Een bijgerecht, een stuk vlees dat low & slow is bereid, gerookte zalm… Ik heb onze 10 favoriete recepten voor je gebundeld in dit artikel. Klik op de naam van het gerecht om naar het bijbehorende recept te gaan.

Zalm roken op de barbecue

1. Gerookte zalm van de barbecue

Huzarensalade

2. Zelf maken: huzarensalade

Bavette van de barbecue

3. Bavette van de barbecue

4. Zelf een kippetje roken op de barbecue

Picanha van de BBQ

5. Picanha van de bbq

Spareribs bereiden op de barbecue

6. How to: Spareribs bereiden op de barbecue

Buikspek van de bbq in hoisinmarinade

7. Buikspek van de barbecue in hoisinmarinade

zelfgemaakte BBQ sauzen

8. 3x Homemade barbecuesauzen: whiskey-cocktailsaus, shaslicksaus en knoflooksaus

Gambaspiezen van de bbq met pesto en salade

9. Gambaspiezen van de BBQ met pesto en salade

Zoete buikspekblokjes

10. Zoete buikspekblokjes van de barbecue

Bewaar deze recepten op Pinterest!

Dit recepten opslaan zodat je ze altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

10x dit moet je maken op de bbq deze week

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.