Als er één groente is die ik zou aan moeten wijzen als favoriet dan ga ik voor paddenstoelen. Ok, officieel behoren ze tot de schimmelfamilie en niet tot de groentes, maar ik noem het gewoon een groente. Ik ben dól op paddenstoelen, de good old champignon als absolute nummer 1. Als kind vond ik het al lekker. Op zondag aten we thuis wel eens een gebakken kippetje uit de oven met gebakken aardappels en zeer regelmatig bakte mijn vader daar champingons met een uitje bij. Hele fijne herinneringen. Maar ook bospaddenstoeltjes, cantharellen, gevulde portobello’s… je mag het me altijd voorschotelen want het bord gaat sowieso leeg. Als ode aan de paddenstoel en als ode aan de herfst zet ik vandaag mijn 10 favoriete recepten met paddenstoelen voor je op een rij. Want er zijn er inmiddels behoorlijk wat gedeeld op Ohmyfoodness! Klik op de naam van het gerecht om naar het bijbehorende recept te gaan. Zullen we dan ook gelijk even collectief lachen om de foodfoto’s van jaren geleden? Haha!

Pompoen-aardappelpuree met paddenstoelen

1. Pompoen-aardappelpuree met paddenstoelen

Frittata met truffel, paddenstoelen en pecorino

2. Frittata met truffel, paddenstoelen en pecorino

Truffelrisotto met paddenstoelen

3. Truffelrisotto met gemengde paddenstoelen

Trappistenstoofvlees met paddenstoelen

4. Trappistenstoofvlees met paddenstoelen

paddenstoelenpasteitjes

5. Paddenstoelenpasteitjes

6. Paddenstoelenlasagne

7. Kip Marsala 

8. Ovenschotel met kippendijen en balsamicochampignons

9. Spaghetti met kip in champignonsaus

One pot champignon-roompasta met pesto

10. One pot champignon-roompasta met pesto

Bewaar deze recepten op Pinterest!

Nooit verlegen zitten om recepten met paddenstoelen? Bewaar onderstaande afbeelding dan op een van jouw Pinterestborden!

10x recepten met paddenstoelen

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.