Ben ik in de wintermaanden de stamppotten al gauw een beetje beu en hunker ik naar warme zomerse dagen vol vers zomerfruit en lichte maaltijden, is dit richting het einde van de zomer altijd een beetje andersom. Wat een geluk dat wij de verschillende seizoenen in Nederland echt nog kennen en dat in deze koude/natte maanden van het jaar de keukens vol aan het werk zijn voor het maken van stoofpotten en stamppotten hè? Zo komt iedereen aan zijn trekken! Omdat de officiële lente nog even op zich laat wachten leek het mij een goed idee om wat stamppot-inspiratie voor je op een rij te zetten. Ik kan het me namelijk voorstellen dat je de eeuwige boerenkool met worst en de hutspot een beetje zat bent. Dus bij deze 10 van onze favoriete stamppotten die iets minder standaard zijn! Klik op de namen van de gerechten om naar het bijbehorende recept te gaan.

Paksoi & Bosui-stamppot met Oosterse varkenslapjes

1. Paksoi & bosui-stamppot met Oosterse varkenslapjes

2. Italiaanse rucola-stamppot met salami

Pompoenstamppotje met bacon

3. Pompoenstamppotje met broccoli en bacon

Gebakken hutspot

4. Gebakken hutspot

Zuurkoolkoekjes

5. Zuurkoolkoekjes

Andijviestamppot uit de oven

6. Andijviestamppot uit de oven

Lichtpittige bloemkoolstamppot met gekruide kipfilet

7. Lichtpittige bloemkoolstamppot met gekruide kipfilet

Doperwten & Spinaziestamppot met varkenshaas en mosterdboter

8. Doperwten & spinaziestamppot met varkenshaas en mosterdboter

Indonesisch Stamppotje

9. Indonesisch stamppotje met pittige gehaktballetjes

Zuurkoolschotel

10. Zuurkoolschotel

Bewaar deze recepten op Pinterest!

Nooit meer verlegen zitten om fijne stamppotten? Bewaar onderstaande foto dan op een van jouw Pinterestborden zodat je dit artikel altijd kunt terugvinden!

10x onze favoriete stamppotten

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

één antwoord

  1. Mia

    Het is wel echt weer voor stamppot. Ik ga de Indonesisch stamppotje met pittige balletjes eens proberen :). Leuke website is dit (Y)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.