Nog heel even en de kerstdagen zijn weer aangebroken en hoewel ik al wéken van tevoren bezig ben met het bedenken van het kerstdiner, schiet het kerstontbijt er altijd een beetje bij in. Best zonde want ook dat vinden wij ieder jaar weer een feestje! Toen we zelf nog bij onze ouders woonden schoven we voor het kerstontbijt altijd in onze pyjama’s aan bij mijn schoonfamilie, maar tegenwoordig ontbijten we vaak rustig, voor zover dat lukt met twee jongens – haha, met ons eigen gezinnetje voordat we ons klaarmaken voor de rest van de dag. Mocht jij nou denken ‘OEPS! Ik heb nog helemaal niet over het kerstontbijt nagedacht‘ dan ben ik vandaag je redder in nood, want ik zet vast 10 recepten voor je op een rij die je kunt serveren tijdens het kerstontbijt. Alsjeblieft! Klik op de namen van de gerechten om naar het bijbehorende recept te gaan.

Ham-kaasrolletjes met maanzaad

1. Ham-kaasrolletjes met maanzaad

Wentelteefjes ovenschotel

2. Wentelteefjes ovenschotel

Wentelteefjes van kerststol

3. Wentelteefjes van kerststol

Gingerbread pannenkoekjes met vanillesaus

4. Gingerbread pannenkoekjes met vanillesaus

5. Kerststol

Kerststerbrood

6. Kerststerbrood met kaneel

Yoghurt creme brulee

7. Yoghurt crème brûlée met granola

8. Chocolade-ricotta pancakes met vanillesaus en frambozen

Nutella pannenkoek uit de oven

9. Nutella pannenkoek uit de oven

Croissantring met ei

10. Croissantring met ei

Bewaar deze recepten op Pinterest!

Altijd inspiratie voor het kerstontbijt bij de hand hebben? Bewaar onderstaande afbeelding dan op een van jouw Pinterestborden.

10x serveren tijdens het kerstontbijt

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.