Wanneer je als vegetariër deelneemt aan een barbecue kan dat nog wel eens lastig zijn, barbecues lijken in Nederland namelijk altijd gepaard te gaan met (veel te) veel vlees. Nergens voor nodig eigenlijk want ook tijdens de barbecue kun je heel veel aandacht besteden aan vegetarische opties, maar daarover later meer. Op OMF heb ik al talloze vegetarische recepten gepubliceerd die bij uitstek ook geschikt zijn voor de wat warmere dagen. Ik zette tien favorieten van mij op een rij waarmee je ook vegetarisch de zomer door komt. En nee, dat zijn heus niet alleen maar salades!

Linzensalade met falafel1. Linzensalade met falafel

rode uientaart met geitenkaas2. Rode uientaart met verse geitenkaas

pizza met geroosterde groenten3. (Healthy) pizza met geroosterde groenten

vega champignonburger4. Vega champignonburgers

zomerse lasagne caprese 5. Zomerse Lasagne Caprese

vegetarische lasagne6. Vegetarische lasagne met paddenstoelengehakt

mexicaanse salade 7. Mexicaanse salade

Gado Gado8. Gado Gado

Foe Yong Hai9. Foe Yong Hai 

Caprese plaattaart10. Caprese plaattaart

Wat is jouw favoriete vegetarische zomergerecht?

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Susanne

    Oh wat lekker allemaal! Ik eet eigenlijk bijna geen vlees dus dit komt wel heel goed uit! Een plaattaart blijft heel lekker zonder vlees. Ik heb weer wat ideeën gekregen!

    Beantwoorden
  2. Diana

    Ik vind vlees niet zo lekker, dus ik eet vaak vegetarisch. Wat een handig artikel, 10 lekkere recepten bij elkaar. Dankjewel!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.