Al gauw nadat ik hoorde dat chefkok Julius Jaspers, bekend van onder andere Topchef, een nieuw restaurant zou openen in Amsterdam spitste ik mijn oren. Julius is namelijk fan van Big Green Eggs, grote ei-vormige, groene barbecues die voor talloze gerechten inzetbaar zijn. Sappig gegrild vlees, knapperig brood en zelfs verfijnde desserts kunnen klaargemaakt worden in het ei. Julius is echter een groot voorstander van het barbecuen met deze eieren en dit resulteert jaarlijks in een Big Green Egg challenge op Taste of Amsterdam. Het is dan ook niet gek dat de chef deze eggs een prominente plaats heeft gegeven in de keuken van zijn nieuwste pareltje: Julius Bar & Grill. Ik nam de proef op de som en streek op een zaterdagavond neer aan een van de tafeltjes in dit langgerekte restaurant aan de Ceintuurbaan.

Na een lange dag winkelen en struinen over de Albert Cuypmarkt is niets lekkerder dan neerstrijken in een no-nonsense restaurant. Waar je je niet hoeft te schamen om met tassen vol geshopte spullen en een verhit hoofd van de vele indrukken binnen te stappen. Hoewel Julius Bar & Grill wat donker oogt dankzij het robuuste meubilair, heeft het ergens ook wel iets gezelligs. De lederen banken met kussentjes, de grote boekenkasten achterin in het restaurant en de keuken als prominent middelpunt zorgen ervoor dat je je thuis voelt in dit restaurant.

We worden vriendelijk ontvangen en na check van onze reservering naar een gezellige tafel aan de zijkant van het restaurant gebracht. Hoewel de tafeltjes toch echt iets te dicht op elkaar staan, ik heb nooit zo de behoefte om de tafelgesprekken van mijn buren te volgen, zit het wel comfortabel. Kleine tafeltjes, maar niet te klein en comfortabele zitjes, hier houd ik het best een avondje vol.

De bediening is vlot, sociaal en niet te formeel. Ze hebben een goede kennis van de kaart en kunnen ons adviseren welke bieren of wijnen bij welk gerecht passen. Op de vraag wat de populairste (en beste) gerechten van de kaart zijn gaven ze een duidelijk antwoord: als voorgerechten het Vietnamees geroosterd buikspek en de Pulled Pork. Voor het hoofdgerecht worden ons de Black Angus Beefburger en Dry Aged meat aangeraden. Zo gezegd zo gedaan dus!

Julius Bar & Grill

Julius Bar & Grill

Julius Bar & Grill

Julius Bar & Grill

Julius Bar & Grill

Julius Bar & Grill

Julius Bar & Grill

Julius Bar & Grill

Van te voren had ik al gehoord dat het Vietnamees geroosterde buikspek een echte aanrader is bij Julius Bar & Grill en dus stond het al vast dat ik deze zou bestellen. Het buikspek wordt geserveerd met zoetzure komkommer en Nuoc Mam Cham, een Vietnamese dressing. Hoewel ik groot fan ben van geroosterd buikspek met een krokant velletje, is het vel hier nergens meer te bekennen. Gelukkig maakt de smaak dit allemaal goed. Een boterzacht stukje spek dat smelt op je tong en perfect samen gaat met de zoet pittige dressing.

Ook de Pulled Pork sandwich van Tim is een aanrader. Hoewel de opmaak van het bord wat rommelig is, ik snap het ‘hoopje’ Pulled Pork naast de sandwich niet echt, maakt de smaak het meer dan goed. Perfecte gegaard varkensvlees met spekbokkingcrème blijkt een gouden combinatie te zijn. Ik zou hier best een grotere portie van op kunnen!

Beide voorgerechten zijn te bestellen voor € 9,50.

Julius Bar & GrillBurgers in een restaurant eten vormt altijd een uitdaging want netjes kan dit niet gebeuren. Ik vond het jammer dat de burger er wat geplet uit zag, het zag er naar uit dat het broodje fijn is gedrukt, maar de licht geroosterde textuur maakt een hoop goed. De burger zelf is waanzinnig vers en gaat bovenaan mijn lijstje van beste burgers die ik heb gegeten. Klaargemaakt op de Bigg Green Egg geeft dit het vlees een heerlijke rooksmaak en dit gaat weer goed samen met de smeuïge burgersaus. De Black Angus Beef Burger is te bestellen voor € 16,50. Je krijgt hier een Black Angus burger met broodje, spek, ui, cheddar en Julius Bar & Grill burgersaus, een gepofte aardappel en een kommetje coleslaw voor terug.

Uiteraard ging Tim voor een stuk Dry Aged en daar heeft hij geen moment spijt van gehad. Een groot stuk sappig vlees dat perfect op smaak is gebracht werd geserveerd op een houten bord. De bijgerechten moesten even wijken want dit stuk vlees moest gegarandeerd tot het laatste hapje opgaan. Hoewel het Dry Aged iets duurder is dan de rest van de gerechten, is dit zeker een gerecht dat je niet moet missen. De prijzen voor de stukken Dry Aged Meat variëren van € 18,50 (200 gram longhaas) tot € 59,00 (ribroast van 600 gram voor twee personen).

Beide gerechten worden geserveerd met een waanzinnig gepofte aardappel, echt.. we raakten niet over de aardappel uitgepraat, en knapperige coleslaw.

Leuke bijkomstigheid: wanneer je aan tafel gaat krijg je drie flessen saus op tafel welke onbeperkt gebruikt mogen worden. De sauzen, knoflooksaus – barbecuesaus – ketchup, zijn huisgemaakt. De sauzen zijn tevens in het restaurant te koop.

Julius Bar & GrillTot slot het dessert, een echte uitdaging voor mij met mijn lactose-intolerantie en helaas waren er maar weinig gerechten die ik kon nemen. Uiteindelijk koos ik voor de Tarte Tartin zonder het ijs en Tim voor een chocoladetaartje. Beide nagerechten waren zo zo, we waren niet erg onder de indruk. Wellicht dat dit ook de reden is dat beide desserts niet meer op de kaart te vinden zijn? Gelukkig kun je nu alsnog kiezen uit fijne opties. Denk aan een stuk New York cheesecake met rode vruchtencoulis of Gegrilde ananas met amandel, crème fraîche en munt. De prijzen voor de desserts liggen om en nabij de € 8,00.

Wij hebben genoten van het diner bij Julius Bar & Grill. De comfortabele zitplekken, het lekkere eten en de prettige bediening waren onderdeel van een fijne avond. Wanneer je op zoek bent naar een no-nonsense restaurant om eens lekker te dineren na een dagje winkelen, ben je bij Julius zeker aan het goede adres.

Julius Bar & Grill
Ceintuurbaan 256 – 260
1072 GH Amsterdam

7 reacties

  1. Bite food blog

    Wat een tof restaurant, dit is echt het soort eten waar ik van houd! Als ik eens in de buurt ben houd ik dit zeker in mijn achter hoofd ook omdat de prijzen nog goed te doen zijn. Bedankt voor de review.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.