Op OhMyFoodness besteed ik maar weinig aandacht aan eten voor kinderen, lastig ook omdat ik zelf geen kids heb en dus ook nooit rekening hoef te houden met het eten. Maar nu heb ik iets dat wel erg leuk is voor kinderen! Mijn schoonzusje loopt stage bij een kinderdagverblijf en ze had mij gevraagd om een traktatie in elkaar te draaien. Ze wilde graag cupcakes. Nu zijn de kindjes < 3 jaar oud dus het leek me leuk om hier iets extra’s mee te doen. Onlangs kwam ik bij Francesca het idee voor een cupcake rups tegen en ik besloot dit ook maar eens te doen. Wel met minicupcakes. En voilà, zie hier mijn minicupcake rups!

minicupcake rups

Wat heb je nodig?

  • mini cupcakepapiertjes
  • cupcakebeslag (ik gebruikte gewoon een mix, lekker makkelijk voor 25 stuks…)
  • botercrème of een andere plakmiddel
  • snoepjes

Ik moest 25 minicupcakes maken en aangezien ik geen minicupcake bakvorm heb, gebruikte ik de Princess cupcakemaker. Werkte prima! Daarnaast maakte ik ook gebruik van een cupcakemix, dit zou voor de kinderen toch niets uitmaken en het scheelde mij weer een hoop werk. Mocht je het liever helemaal zelf willen maken dan kan dat natuurlijk ook, er verandert verder niets aan de uitwerking.

Het leukste is om cupcakepapiertjes in allerlei verschillende kleuren te gebruiken, dit ziet er immers veel leuker uit dan één kleur.

Je kunt ervoor kiezen om de cupcakes aan elkaar te ‘plakken’ met behulp van botercrème, maar je kunt ook voor andere dingen kiezen. Ik gebruikte zelf cream cheese frosting (een heel klein beetje maar), maar je kunt natuurlijk ook likjes chocopasta gebruiken. Wat je in feite doet is op ieder minicupcakeje een klein toefje crème aanbrengen en hiermee het ene cakeje aan de onderkant van het andere cakeje plakken. De cupcakes liggen dus op hun kant, maar de crème zorgt ervoor dat het lijfje niet gaat rollen.

De laatste cupcake zet je gewoon rechtop neer en hier spuit je een toef crème op. Dit vormt het hoofdje. Maak met behulp van snoepjes voelsprieten en een gezichtje en eigenlijk is je cupcakerups dan al klaar! Het fijne is dat het voor kinderen helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn of geweldig hoeft te smaken, als het er maar onwijs leuk uit ziet. En zeg nou zelf, dit is toch best schattig?

minicupcake rups

minicupcake rups

Mijn minicupcake rups heeft geen pootjes gekregen, maar mocht je dit leuk vinden dan kun je dit uiteraard alsnog doen. Gebruik snoepstaafjes en plak deze met dubbelzijdig tape aan de zijkanten van de cupcakepapiertjes. Let er dan wel even goed op dat de kids geen tape in hun mond stoppen wanneer ze de snoepjes eten!

Mijn schoonzusje stuurde op de dag dat ze deze rups ging trakteren een foto van de blije gezichtjes van de kids, ze vonden het waanzinnig. En dat is waar je het voor doet toch? Het maken van deze minicupcake rups kost je echt niet veel tijd en moeite, maar voor de kinderen lijkt het alsof je uren bezig bent geweest.

minicupcake rups

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.