Het ding met reizen is dat foto’s vaak meer zeggen dan duizend woorden. Zoals jullie weten was ik laatst in Alentejo – Portugal en tijdens deze reis bezochten we Monsaraz, een vestigingsstadje dat gelegen is op een heuvel en dat prachtig uitzicht biedt over de vallei maar een nog mooier zicht biedt op de zonsondergang. Omdat ik Monsaraz een absolute must-visit vind wanneer je er in de buurt komt, wil ik jullie vandaag graag een aantal foto’s laten zien van dit schilderachtige stadje. Ik geef je een klein beetje achtergrondinformatie, maar geniet verder vooral van de foto’s.

Monsaraz
Zoals ik al zei is Monsaraz een vestigingsstadje, gelegen in de regio Alentejo. Het pittoreske stadje bestaat uit witte gebouwen, smeedijzeren balkons en kleine steegjes en pleintjes. Met gebouwen die soms 300 jaar oud zijn lijkt het alsof je teruggaat in de tijd. Monsaraz is de perfecte plek om heerlijk te slenteren, shops te bezoeken en om te genieten van het adembenemende uitzicht. Vanaf de ingang van de stad kijk je uit op de Spaanse bergen maar als je verder loopt en aankomt bij de oude stieren-arena, staat je een spectaculaire zonsondergang te wachten.

Monsaraz

Monsaraz

Monsaraz

Monsaraz

Monsaraz

Monsaraz

Monsaraz

Monsaraz

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Resy

    Dat ziet er inderdaad uit als een prachtig stadje! Lijkt me heerlijk om daar een keer rond te struinen en de zonsondergang te zien! Mooie foto’s ook

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.