Wat ben ik toch dol op het beantwoorden van vragen die over eten gaan. Echt, zet me in een interview neer met alleen maar foodvragen en je hoeft me maar drie vragen te stellen en ik klets een uur vol. Naja, misschien is dat een beetje overdreven maar alleen al om aan te tonen hoe leuk ik het vind. Ik zag bij Brenda laatste de Something About Food TAG die zij weer had gezien bij Pauline en die zij weer had van Tedje, de echte bedenkster van de tag, en ik vond hem zo leuk dat ik er eens even goed voor ging zitten. Let wel: ik vulde deze vragen in op donderdag 26 maart. Niet denken dus dat ik iedere avond sushi eet of dat zelfgebakken koekjes een week lang veilig zijn hier in huis!

Als je iedere dag nog maar een soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?

Wow, dat is echt al een extreem lastige vraag om mee te beginnen… Ik speel even vals: ik zou gaan voor salades! Aan salades kun je namelijk ook pasta, aardappels en rijst toevoegen dus uiteindelijk kun je daar alsnog flink mee variëren.

Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant? 

Een wijntje en dan vaak droge witte wijn en als ik geen zin heb in alcohol vrijwel altijd een Lipton Ice Tea Green.

Wat was vroeger je lievelingseten?

Als echt heel klein meisje was dat brood met leverpastei (vind ik nu nog heel erg lekker!). Qua avondeten weet ik het niet zo goed eigenlijk. Ik denk Chinees?

Ohoooooo NOM! Witte chocoladekoeken met zeezout. Receptvideo volgt binnenkort op OMF!

Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?

Ik heb een glas water gedronken en een zelfgemaakt koekje gegeten. 

Als jij mag kiezen waar je uiteten wil, waar ga je dan naartoe?

Als wij uit eten gaan verschilt dat eigenlijk enorm! Ik ben dol op sushi maar ook op spareribs, Aziatisch eten… Ligt aan het moment. Als ik NU zou moeten kiezen zou ik voor sushi gaan. Ondanks dat ik het gisteravond heb gegeten, haha!

Wat lust je écht niet?

Koriander en hele olijven.

Om welk gerecht sta jij bekend? 

Geen echt gerecht maar wel mijn absolute signature ‘dish’: de Chocolade Fudgetaart.

Chips of chocolade? 

Chips, ik ben echt dol op hartig.

Wat eet jij het liefst in de bioscoop? 

Vaste prik: een bak gezouten popcorn en Ice Tea Green.

 

Cappu bij de Plantage in Amsterdam. Ik ben echt fan van deze buurt!

Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat?

Hier heb ik best even over na moeten denken want als kind was ik al een vrij makkelijke eter en at ik heel gauw met de pot mee. Maar ik heb er súper lang over gedaan om koffie te leren drinken, dat drink ik echt pas sinds een jaar. En dan ook alleen nog Cappuccino want zwart gaat me nog iets te ver. Ik heb geen flauw idee waardoor ik het nu wel lekker vind en er ook echt van kan genieten. Gewenning denk ik?

Brie lustte ik als klein meisje ook nooit maar vind ik nu wel lekker, in beperkte mate alsnog. En verder… ik denk dat ik alles wel at al?

Vis of vlees? 

Waaaaah… vl… vis.

Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken? 

Koriander! Ik kan me namelijk voorstellen dat dat zóveel toevoegt aan een gerecht. En bovendien is het een stuk lastiger uit gerechten te plukken dan olijven wanneer ik in het buitenland ben. Ik vrees alleen dat ik koriander nooit ga leren eten.

Wat eet jij het liefst als ontbijt?

Het aller-, aller-, allerliefst eet ik yoghurt met chocoladecruesli maar als ik dat iedere ochtend zou eten zou ik echt tonnetje rond worden.

Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten? 

Alleen maar hoofdgerechten, ik heb nooit genoeg aan alleen een voorgerecht. Vreetzak eerste klas!

Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit? 

Geen! Ik ben helemaal niet van de snoep, daar maak je me echt niet blij mee. Als we er voor het gemak vanuit gaan dat ik ook even naar het chocoladeschap mag lopen dan pak ik de Tony’s Chocolonely Caramel & Sea Salt. Een reep of 10.

Hadden jullie vroeger dingen die je écht niet lustte maar nu wel? Ben ik benieuwd naar!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

14 reacties

  1. Marlissa

    Leuk! Koriander vind ik ook echt zo vies, jakkes. En ik lus nu zoveel dingen die ik vroeger niet at, zoals yoghurt en champignons. Vind ik nu zoo lekker!

    Beantwoorden
  2. Charlotte

    Leuke tag!

    Ik vond vroeger champignons en peren echt niet lekker. Nu allebei een favoriet. Verder franse blauwe kaas, mosselen, sushi, tonijn, avocado en broccoli. Alleen de laatste gaat nog met moeite, de rest vind ik heerlijk!

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ja, wist ik! Bijzonder he! Ik heb eigenlijk geen idee of mijn ouders het ook niet te pruimen vinden..

      Bij mij is het dan weer niet zo dat het naar zeep smaakt – was het maar zo, dan had ik het lekkerder gevonden dan nu haha! Gek dat dit bij koriander zo is en niet bij basilicum of peterselie.

      Beantwoorden
  3. Felicia

    Leuke tag! Ik vind koriander ook vreselijk en veel soorten kazen ben ik ook absoluut niet dol op. Ik zou wel willen dat ik wat meer soorten kaas zou lusten, geitenkaas bijvoorbeeld.
    Wat ik vroeger niet lustte waren olijven en ‘gewone’ (jong) belegen kaas, maar dat vind ik nu inmiddels wel lekker.

    Je smaak schijnt eens in de 7 jaar te veranderen, dus mogelijk dat je daarom nu wel koffie lust :)

    Beantwoorden
  4. inge

    Bruine bonensoep en peren. De soep werd er op een gegeven moment met ‘geweld’ in geschept (moet alles proeven hè?), nu vind ik het heerlijk maar krijg het niet zo lekker als die van mijn moeder. :-/

    Beantwoorden
  5. Marieke

    Grappig, mijn signature dish is ook jouw chocolade fudgetaart :P Ik luste vroeger geen olijven, nu vind ik ze heerlijk!

    Beantwoorden
  6. Nicole

    Wat leuk ingevuld Sabine! Vroeger lusste ik dus echt geen geitenkaas en avocado, maar mijn moeder gelukkig ook niet. Nu eet ik het maar al te graag! Helaas dat mama’s mening nog steeds niet bijgesteld is, want nubeten we het nooit tijdensht avondeten…

    Beantwoorden
  7. Roxanne

    Wat een leuke tag! Ik heb het wel andersom, vroeger lustte ik graag banaan en leverpastei, nu niet meer. Te vaak gegeten I guess?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.