Wanneer je zoals ik eigen altijd foodfoto’s op de diverse social media kanalen plaatst, krijg je wel eens opmerkingen in de trend van Dat is een vreemde combinatie! of Hmm, smaakt dat goed samen? Zo kom je er eigenlijk achter dat de smaakcombinaties die je van huis meeneemt heel anders zijn dan degene die anderen weer meekrijgen. En dat levert best eens leuke dingen (en ontdekkingen!) op. Vandaag deel ik met jullie mijn ‘vreemde’ smaakcombinaties die ik gaanderweg heb leren kennen en die in eerste instantie heel vreemd leken, maar uiteindelijk perfect uitpakten.

Boerenkool met…
Boerenkool is echt zo’n stamppot waar ik heel veel rare combinaties mee maak. Vroeger maakte ik het alleen met gestampte aardappels en een beetje jus, maar sinds ik het bij anderen heb gegeten doe ik er zoveel meer mee. De onderstaande combinaties klinken vreemd, maar probeer ze eens. Opvallend lekker allemaal!

  • Boerenkool met ketchup in plaats van jus
  • Boerenkool met blokjes kaas bovenop
  • Boerenkool met augurk

Pimp je groenten
Gewoon gekookte groenten vind ik altijd wat saai en daarom doe ik er graag een smaakmaker bij. Maar niet bij iedere groente eet ik hetzelfde. De volgende combinaties zijn bij mij favoriet.

  • Doperwtjes met mayonaise
  • Sperzieboontjes met pittige mosterd

Broodjes
Met broodjes kun je eindeloos variëren, heerlijk vind ik het al hoef ik het niet als avondeten te eten. Er zijn een aantal aparte combinaties die wel erg lekker zijn en die ik eigenlijk te weinig eet.

  • Op mijn broodje met gekookt ei móet mayonaise zitten, anders vind ik het lang niet zo lekker.
  • Eén helft van een pistoletje besmeerd met vlammetjes saus, de andere helft met pesto. Ham en kaas ertussen en dan in de oven. Oef. 
  • Filet Americain met kaas

Iets wat ik vroeger altijd at is Chili con carne met appelmoes, ook zo’n waanzinnige combinatie. Of Hachee met appelmoes, zo zonde! Het werkte altijd wel, want vooral Chili con carne vond ik anders veel te scherp.

Als ik zo naar mijn lijstje kijk vallen mijn vreemde smaakcombinaties nog best wel mee, het zijn er ook helemaal niet zoveel.

Ik ben benieuwd naar jullie vreemde smaakcombinaties! Welke aparte combinaties maak jij altijd?

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

20 reacties

  1. M

    Ik eet boerenkool áltijd met augurk. Ik besefte me nooit dat het een rare combinatie is, tot ik het er laatst eens met vriendinnen over had. Bij mijn gekookte eitje moet ook altijd mayo, heerlijk!
    Verder deed, en stiekem doe ik het nog wel eens, ik altijd smeerleverworst met hagelslag op mijn brood. Klinkt heel smerig, maar het is echt lekker!
    Oh en pindasaus mixen met mayo is ook erg lekker bij de frietjes, maar volgens mij is dat niet zo raar.

    Beantwoorden
  2. Claudia

    Vlammetjes saus? Ik vind het altijd lekker om op brood kipfilet (type broodbeleg) te combineren met aardbei of perzik! Ik denk dat dat net zoiets is als banaan met kaas, maar dat vind ik zelf weer minder. Marmite met honing! En mijn klassieker: Mcnuggets dippen in de softijs (wat eigenlijk geboren is uit het feit dat dat de enige 2 dingen zijn waar ik voor naar de Mac ga, en ik heb dan geen zin om 2 keer in de rij te gaan staan).

    Beantwoorden
  3. Hester

    Ik heb wel eens boerenkool met pesto op, maar dat is niet echt standaard hier in huis. Wel eten mijn vader en moeder vaak een krentenbol met oude kaas, ik weet niet of dat erg bijzonder is maar die kaas is heel zout en de krentenbol zelf zoet, dus in dat opzicht is het wel een beetje een vreemde smaakcombinatie.

    Beantwoorden
  4. Nienke

    Haha leuke vreemde combinaties! Ik doe altijd chocoladevlokken op mijn broodje kaas, heerlijk! Moet wel een hard broodje zijn overigens, op een zachte vind ik kaas met mayonaise dan weer lekker.. Iets minder voor de lijn, maja alles met mate ;)

    Beantwoorden
  5. Maartje

    Leuk artikel! Boerenkool met augurk? Lijkt me nou helemaal niks, haha! Mijn moeder maakt boerenkoolstamppot altijd met blokjes kaas erdoor heen <3. Zo lekker!
    Ik eet nu andijviestamppot ook met geraspte kaas erop (even in de oven, hmmm).
    Vroeger at ik altijd cervelaat of boterhamworst op mijn eierkoek, heerlijk vond ik het! Ga het binnenkort maar weer eens eten, nostalgie..

    Beantwoorden
  6. Sandra

    Even denken…. mijn “vreemde” combi’s:
    broodje kroket met mosterd EN een flinke eetlepel appelmoes (en dan het broodje pletten)
    hotdog met ketchup en mosterd (geen mayo, brr)
    zuurkoolstampot met gele vla
    gekookte bietjes met flinke scheut saladedressing
    zuurkoolstampot met stukjes paardeworst (ja dat eet ik al jaren zo)
    roerbakgroente/rijst/gehakt met flinke klodder ketchup als enige “saus”

    Ik vind met name de combi van zure en zoete dingen lekker :)

    Beantwoorden
  7. PaulO

    Sinds kinderjaren (laatste restje van de bekende appelmoes, kip en friet): appelmoes met een likje citroenmayonaise. Heerlijk.

    Beantwoorden
  8. Pauline

    Grappig zeg, ik at vroeger altijd sla met suiker en boontje met mayo, zuurkool met appelmoes en stamppot andijvie met ketchup en ik had een periode dat ik overal kaas overdeed. Mijn favo broodje was altijd kaas met kip kerrie ;)

    Nu heb ik dat niet echt meer geloof ik.

    Beantwoorden
  9. Tessa

    Grappig, op mijn blog heb ik daar ook even aandacht aan besteed. Een opgerold plakje salami door de hummus vind ik nog steed heeeeerlijk.

    Beantwoorden
  10. Simone

    Mijn man at vroeger zijn hachee altijd met blanke vla… Hij vondt het lekker o en ik gruwelde ervan :0)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.