Ik kocht eigenlijk nooit zo snel abrikozen en dat is eigenlijk best gek als je gedroogde abrikozen of abrikozenjam heel erg lekker vind. Dus ik nam ze deze keer eens wél mee van de markt en had bedacht er iets met koek van te maken, een lekker tussendoortje voor de komende week. De bodem van deze abrikozenkoek is het meeste werk (wat de blender voor je uitvoert) en dat is zelfs zo gedaan. Dus dit is weer een lekkere snelle en ook verantwoorde snack!

Wat heb je nodig? (voor ong. 12 blokjes)

  •  8-10 zoete abrikozen
  • 100 gram volle, zoete dadels
  • 150 gram havermout
  • 50 gram walnoten
  • 6 eetlepels honing
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels water

1. Verwarm de oven voor op 200 graden

1. Doe de dadels met de havermout, walnoten, honing, kaneel, vanille extract en het water in de blender en maal het geheel tot een redelijk gladde massa en stort dit in een met bakpapier beklede vierkante of rechthoekige bakvorm.

2. Zorg dat het geheel gelijkmatig is verdeeld en strijk het glad met je handen of een vochtige lepel.

3. Snijd de abrikozen doormidden en verwijder de pit. Druk nu met een lepel kuiltjes in de bodem en duw er een halve abrikoos in. Herhaal dit tot de bodem gevuld is.

4. Sprenkel een beetje honing over het taartje en zet in de oven voor 25 minuten.

5. Als het taartje klaar is snijd je het in vierkante stukken en sprenkel je er nog wat honing naar wens over.

Invriezen kan!

 

OMF_Vivian_Abrikozenkoek

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Britt

    Lijkt me heerlijk! Kunnen de walnoten ook door iets anders worden vervangen in verband met een notenallergie?

    Beantwoorden
  2. Lynn

    Net gemaakt en hij is super lekker! Had alleen de helft van de walnoten er later in stukjes door gedaan zodat je daar nog een beetje de bite van hebt. Leuk receptje!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.