Staat Pasen bij jou ook volledig in het teken van eten? Bij ons wel, maar dat zal je niet verbazen. Hier staat de tafel gevuld met zóveel lekkers, dat we van te voren al weten dat het niet gaat lukken om alles te proeven. Want; vol. Te vol. Achteraf hebben we dan zoveel gegeten dat we geen boe of bah meer kunnen zeggen. Eigenlijk net als Kerst.

Maar stel nou dat jij degene bent die de Paasbrunch dit jaar gaat verzorgen, zorg er dan voor dat deze advocaattaart ook op die volle tafel staat. Op en top Pasen namelijk, want de taart is niet alleen gevuld met twee lagen advocaat, bovenop hebben we ook nog wat ei terug laten komen in de vorm van meringue. Een heerlijke zoete taart voor de liefhebber van advocaat!

Paasrecept: Advocaattaart met Mascarpone en Meringue

Recept afdrukken Pin recept
1 taart

Equipment

  • Taartvorm met losse bodem van 24cm

Ingrediënten

Bodem

  • 130 gram koude roomboter in blokjes
  • 85 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 215 gram bloem
  • 1 ei

Vulling

  • 250 gram mascarpone
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • advocaat

Meringue

  • 3 eiwitten
  • 100 gram suiker

Instructies

Bodem

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Mix in een staande mixer de koude boter met de suiker en voeg vervolgens de bloem en het ei toe. Mix totdat je een bal deeg krijgt.
  • Bestrooi het werkblad met bloem en rol de deegbal uit met een deegroller tot een grote ronde plak. Leg de plak over de met boter ingevette taartvorm heen en druk voorzichtig aan. Snijd het overtollige deeg eraf.
  • Prik gaatjes in de taartbodem en schuif in de oven voor 15-20 minuten.

Vulling

  • Wanneer de gebakken bodem is afgekoeld, smeer je er twee eetlepels advocaat overheen.
  • Meng de mascarpone met de suiker en smeer dit op de laag advocaat.
  • Smeer voorzichtig nog wat advocaat over de laat mascarpone en zet de taart in de koelkast.
  • Klop nu met een garde de eiwitten stijf. Voeg tijdens het kloppen de suiker in delen toe. Wanneer je de kom op zijn kop kunt houden en het eiwit er stevig in blijft zitten, is de gewenste dikte bereikt.
  • Verhoog de temperatuur van de oven naar 220 graden, en zet de oven op grillstand (grill vanaf de bovenkant).
  • Spatel de meringue op de taart en schuif de taart in de oven voor een paar minuten. Let op: de meringue zal snel een bruin tintje krijgen dus blijf erbij. Een paar minuten is namelijk al voldoende!
  • Zet de taart vervolgens in de koelkast zodat de mascarpone kan opstijven. Deze is door het loskloppen vloeibaarder geworden en om te voorkomen dat deze laag uit je taart 'loopt' tijdens het aansnijden laat je de taart minstens twee uur opstijven in de koelkast.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.