Voor het eerst in drieënhalf jaar is het voorgekomen; Sabine en ik maakten in dezelfde week hetzelfde gerecht. Niet helemaal hetzelfde hoor, zeker niet en daarom staan allebei de recepten ook online. Maar dat het nog niet eerder gebeurde verbaasde me altijd nog wel een beetje. Tot nu, we maakten allebei appeltaartnacho’s. ‘Great minds think alike’ noemen we het ook wel.

En ja, wat wil je ook. Dit is gewoon zó ontzettend lekker. Leuk om te maken en helemaal niet moeilijk. Sabine en ik kunnen dan wel dezelfde gedachte hebben over een recept wat we maken, we geven er allebei wel onze eigen draai aan. Zo maakte Sabine appeltaartnacho’s met vanilleslagroom – oef, lekker hoor – en maakte ik ze met gezouten karamelsaus. Zou je ze me allebei voorschotelen dan weet ik niet welke ik moet kiezen. In ieder geval leuk om op tafel te zetten tijdens een verjaardag, een feestje of in ieder geval een moment wanneer je ze kunt delen met anderen. En een kleine tip: je kunt nooit genoeg karamelsaus over de nacho’s heen gieten ;-)

Nog een tip; combineer onze recepten, dan is het helemaal feest.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Appeltaart nacho's met gezouten karamelsaus

Recept afdrukken Pin recept
4 personen

Ingrediënten

Nacho's

  • 8 kleine tortilla's
  • 100 gram roomboter
  • 3 tl kaneel
  • 200 gram suiker

Appel

  • 2 Fuji appels geschild en in kleine stukjes
  • 1 tl kaneel
  • 1 el citroensap

Karamelsaus

  • 100 gram suiker
  • 1 el water
  • 25 gram roomboter
  • 75 ml slagroom
  • 1/2 tl zeezout

Instructies

Karamelsaus

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Begin met het maken van de karamelsaus. Doe de suiker in een steelpan, voeg het water toe en laat de suiker smelten. Roer niet in de pan. Pas als de suiker mooi bruin begint te worden kun je een klein beetje roeren. Laat de suiker niet te donker worden want dan wordt de karamel bitter.
  • Voeg als het geheel mooi lichtbruin is, de roomboter toe en roer deze door de karamel. Voeg vervolgens de slagroom toe en blijf roeren. Als je karamel mooi egaal is zet je het vuur uit en zet je de pan aan de kant. Roer als de karamel een beetje afgekoeld is het zout erdoor.

Appel

  • Meng de stukjes appel met de overige ingrediënten hiervoor en verwarm de appel in een pan totdat de stukjes een beetje glazig en zacht worden.

Nacho's

  • Snijd van de tortilla's nacho's met een pizzaroller. Doe dit per tortilla voor het mooiste resultaat. Smelt de roomboter in een steelpan en roer het kaneelpoeder door de suiker. Haal nu alle nacho's eerst door de gesmolten boter, en daarna door de kaneelsuiker. Leg alle nacho's naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven voor 10 minuten.
  • Voeg nu alles samen: de nacho's in een ovenschaal, daar bovenop de zachte stukjes appel en giet er als laatst de gezouten karamelsaus overheen.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.