In de beginweken van OMF schreef Annebeth een artikel over Arizona Iced Tea. Dankzij dat artikel maakte ik zelf kennis met dit heerlijke drankje en nog steeds drink ik het graag wanneer de gelegenheid zich voordoet. Helaas is deze ijsthee enkel bij Albert Heijn verkrijgbaar maar gelukkig is daar Annemarie die zelf aan de slag ging met het namaken van de Arizona Iced Tea – Green Tea with Honey. En gelukkig wilde ze het recept met jullie delen.

Wat heb je nodig? (1 glas)

 • 275 milliliter warm water
 • 6 druppels citroensap
 • 2 eetlepels honing
 • Groene thee naar keuze*

*Annemarie gebruikte Lemon Pie van Pickwick, een combinatie van groente + zwarte thee met citroen.

1. Kook het water en giet het in een grote mok of glas. Laat vervolgens de thee trekken tot je tevreden bent met de sterkte, dit is natuurlijk voor iedereen anders.

2. Voeg vervolgens de citroensap en de honing aan de thee toe en roer dit goed door.

3. Laat de thee een beetje afkoelen, proef even en besluit dan of de thee voor jouw smaak nog meer citroensap of honing nodig heeft.

4. Laat de thee vervolgens compleet afkoelen in de koelkast voordat je hem serveert.

arizona iced tea

Wil je jouw recept ook op OhMyFoodness zien? Surf dan naar deze pagina, vul het contactformulier in en wie weet publiceren we binnenkort ook jouw recept!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

9 reacties

 1. Marijke

  Klinkt heerlijk, is het niet handiger om er ijsblokjes in te doen. Is het sneller te drinken :)

  Beantwoorden
  • Annemarie

   Dat zou je kunnen doen maar dan wordt de smaak ook een stuk wateriger. Arizona Iced Tea is namelijk niet zo’n enorm zoete/sterk smakende iced tea ;)

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.