Bagels. Het leuke broodje waar je eindeloos mee kunt variëren door er verschillende spreads en toppings op te doen. Er zijn ontzettend veel ideeën te vinden over hoe je dit broodje kunt beleggen, en in veel restaurantjes staan ze wel op de lunchkaart. Vaak met cream cheese, want dat is natuurlijk hoe je ze origineel eet. Toen ik met Sabine in New York was hebben we er ook een keer mee ontbeten; gewoon bij Starbucks een bagel met alleen wat cream cheese gehaald, heerlijk.

Maar van cashewnoten kun je dus ook heel goed cream cheese maken. Iets wat ik wel vaker doe en door de ingrediënten die je er verder nog aan toevoegt, kun je bepalen welke kant het op gaat. Een beetje hartig, zodat je het ook als dip kunt eten. Of lekker zoet, om als staartvulling te gebruiken. Óf zoals in dit geval als spread voor op je bagel. Ik voegde er namelijk een beetje honing aan toe, banaan en nog wat zomerfruit en daarmee was de basis voor deze bagel gemaakt. Vervolgens de bagels roosteren, besmeren met de cashew cream cheese en dan ‘versieren’ met flink wat zomerfruit, granola en maple syrup. Een lekker ontbijt!

Bagels met cashew cream cheese en zomerfruit

Recept afdrukken Pin recept
4 belegde halve bagels

Ingrediënten

Cashew Cream Cheese

  • 200 gram cashewnoten geweld
  • 2 el honing
  • 1,5 el citroensap
  • 3 el water
  • 1/2 banaan een rijpe, zodat 'ie zoeter is
  • 15 blauwe bessen
  • 4 aardbeien
  • 4 frambozen

Overig

  • 2 bagels
  • een handje granola
  • 500 gram zomerfruit aardbeien (in plakjes), frambozen, blauwe bessen
  • maple syrup

Instructies

  • Wel de cashewnoten minstens twee uur in een kom met water. Je kunt dit ook een nacht van tevoren al doen.
  • Giet de cashewnoten af en doe ze in een foodprocessor. Maal ze fijn en voeg dan de honing, citroensap, water en het fruit hiervoor toe. Maal totdat je een gladde cream cheese hebt. Voeg als het nodig is nog een beetje meer water, of citroensap toe. Wil je het zoeter, dan meer honing.
  • Halveer de bagels en grill ze bruin onder de contactgrill. Laat ze een klein beetje afkoelen en besmeer ze vervolgens met de cashew cream cheese.
  • Beleg de bagels nu met het zomerfruit en strooi er wat granola overheen. Maak af met een beetje maple syrup (of honing).

Notities

De cashew cream cheese is al lekker met alleen de banaan erdoor. Maar mocht je het een 'lila' kleurtje willen geven, dan voeg je het zomerfruit ook toe. Is niet strikt noodzakelijk om een lekkere cashew cream cheese te maken :-)
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept