Wij bakken hier thuis regelmatig een eitje om mee te ontbijten, en wanneer het even lukt maken we er nog een wat uitgebreider verhaal van door daar bijvoorbeeld spek of tomaat aan toe te voegen. Maar vaak gebeurd het niet en dat is eigenlijk zonde, want het is én heel lekker én het vult goed. Nu eten we ook vaak iets met een wrap, die dingen heb ik altijd in huis en zo eet Tobias ze graag flink gevuld en dan vouwt hij ze dubbel. Ik bak ze zelf graag in de pan, zodat je een pizza uit de pan krijgt. Maar ze zijn dus ook perfect om quesedilla’s mee te maken (eigenlijk een soort Mexciaanse tosti) en dan al helemaal als je alles voor je ontbijt erin stopt; een gebakken eitje, tomaat, avocado en wat bieslook. Mocht je net als ik een groot fan van kaas zijn, voeg dat dan ook toe. Maar ook zonder de kaas begin je je dag al heel goed met deze breakfast quesedilla’s.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.



Breakfast quesadilla's met gebakken ei, avocado en tomaat

Recept afdrukken Pin recept
4 quesedilla's

Ingrediënten

  • 2 tortilla's
  • 4 eieren
  • 3 middelgrote trostomaatjes in plakken
  • 1 avocado in plakken
  • kerriepoeder
  • peper
  • zeezout
  • een paar sprieten bieslook fijngehakt

Instructies

  • Begin met het bakken van de 4 eieren. Breek de eieren in de pan en bak ze op middelhoog vuur gaar. Zorg ervoor dat de dooier is zoals je hem lekker vindt (gestold of niet gestold).
  • Schep de eieren uit de pan, verhit nu een beetje olijfolie in de pan en leg vervolgens 1 tortilla in de pan. Beleg deze direct met de gebakken eieren, plakjes tomaat en plakjes avocado. Laat op middelhoog vuur de tortilla een klein beetje krokant worden.
  • Verdeel een beetje kerrie, peper, zout en bieslook over de belegde tortilla, en leg de andere tortilla er bovenop. Leg daarop een bord en draai nu de pan met de inhoud om, op het bord. Schuif de tortilla opnieuw in de pan zodat ook de andere tortilla gebakken wordt.
  • Wanneer beide kanten een mooi bruin tintje hebben gekregen, en krokant zijn geworden, haal je het geheel uit de pan. Snijd er vervolgens vier gelijke stukken van met een groot mes of een pizzaroller. Maak af met nog een beetje bieslook.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.