Broccoli-couscous met pancetta en gegrilde halloumi

Ik kan me voorstellen dat niet iedereen direct heel enthousiast wordt van het woord ‘broccolicouscous’. Ik kan me ook voorstellen dat je dat wel wordt als je dit recept eens geprobeerd hebt. Super smaakvol, verantwoord en niet heel ingewikkeld om te maken.

Ik wil je wel aanraden de broccolicouscous zelf te maken van een stronk broccoli. Ik heb namelijk eens een voorverpakte bak broccolicouscous gekocht in de supermarkt en dit was bij lange na niet te vergelijken met de zelfgemaakte variant. Ook al is het misschien makkelijk, ik vind het echt uitmaken voor de smaak én structuur. Daarbij is het niet moeilijk om de couscous zelf te maken, mits je er een apparaat voor gebruikt zoals een foodprocessor. Met een paar minuten heb je de couscous gemaakt en dan hoef je het alleen nog maar op te bakken.

Ik combineerde deze basis met gegrilde halloumi (een kaassoort) en opgebakken pancetta. Én met geroosterde pijnboompitjes, verse basilicum, knoflook, citroenrasp en -sap. Ik zei het al, super smaakvol. Een gerecht met een klein Italiaans tintje wat ik zelf zeker snel weer eens ga maken!

BroccoliCousCousmetPancetta ST

No ratings yet

Broccoli Couscous met Pancetta en Gegrilde Halloumi

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 80 gram pijnboompitten
  • 120 gram pancetta
  • 1 blok halloumi
  • 1 stronk broccoli waar je 250gram couscous van overhoudt
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 courgette in kleine blokjes gesneden
  • 15 gram verse basilicum fijngesneden
  • olijfolie
  • peper
  • zeezout
  • 1 klein citroen rasp + sap

Instructies

  • Begin met het roosteren van de pijnboompitjes. Zet apart wanneer ze klaar zijn.
  • Snijd de pancetta in stukjes en bak deze op in de pan. Olie is niet nodig. Na het bakken leg je ook de pancetta apart op een bordje.
  • Snijd de halloumi in dunne plakken en grill de plakken onder een grill of in een grillpan. Snijd ze daarna in kleine reepjes en leg apart.
  • Maak nu van de broccoli couscous met behulp van een foodprocessor. Gebruik alleen de roosjes.
  • Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak de knoflook samen met de blokjes courgette. Voeg de broccolicouscous en de basilicum toe en bak nog even mee.
  • Voeg nog wat olijfolie toe aan het broccoli-courgettemengsel. Ook wat peper en zeezout. Roer goed door.
  • Voeg nu alles samen; doe de pijnboompitjes, pancetta en halloumi in de pan met broccoli en courgette. Roer alles door elkaar. Voeg nu de citroenrasp- en sap toe en roer nogmaals door.
  • Serveer in een kommetje.

Join the Conversation

  1. Lisette says:

    Klinkt heerlijk. Ik ga deze zeker maken Maar voor net wat meer vulling ga ik brocollirijst gebruiken in combinatie met echte couscous. Ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close