Zodra het zonnetje zich laat zien en de temperatuur wat aangenamer wordt krijg ik zin in twee dingen: witte asperges én Caprese. Caprese is al sinds jaar en dag mijn favoriet en het liefst zet ik de heerlijke salade op tafel bij iedere barbecue en eet ik iedere dag een broodje met buffelmozzarella, pesto en tomaat. Zálig en het bezorgt mij instant een zomers gevoel. En toch begon er iets te kriebelen, ik wilde graag eens een twist maken op Caprese. Niet altijd maar die standaard pesto met tomaat en mozzarella maar iets anders, misschien wel iets exclusievers. Nu at ik dit jaar voor het eerst ooit Burrata, ja sorry – ik geloof het zelf bijna ook niet, en ik werd onmiddellijk verliefd, wauw wat is dat zachte kaasje gemaakt van mozzarella en melk of room heerlijk zeg! Ik besloot dat ik daarmee Caprese wilde maken en uiteindelijk werd het Burrata Caprese met geroosterde cherrytomaatjes. Om je vingers bij af te likken serieus!

Tip: burrata is tegenwoordig gewoon bij Albert Heijn te koop en ik vond deze meer dan prima smaken. Je vindt hem in het verse kaasschap in een plastic kuipje. Mocht je geen burrata kunnen vinden of het niet zo lekker vinden, dan kun je voor deze salade ook prima buffelmozzarella gebruiken.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Burrata Caprese met geroosterde cherrytomaatjes

Burrata Caprese met geroosterde cherrytomaatjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Burrata Caprese met geroosterde cherrytomaatjes

Burrata Caprese met geroosterde cherrytomaatjes

Burrata Caprese met geroosterde cherrytomaatjes

Recept afdrukken Pin recept
2 personen (bijgerecht)

Ingrediënten

  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bol burrata
  • verse basilicum
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Ontdoe de cherrytomaatjes van hun kroontjes en was ze onder de kraan, laat ze even uitlekken.
  • Leg de cherrytomaatjes op de bakplaat en strooi hier de tijmblaadjes overheen. Bestrooi de cherrytomaatjes met peper, zout en olijfolie en leg de geplette teentjes knoflook tussen de tomaatjes.
  • Rooster de cherrytomaatjes nu in 40 minuten helemaal zacht tot ze licht plakkerig zijn.
  • Leg de bol burrata voorzichtig op een bord en leg hier de geroosterde cherrytomaatjes en teentjes knoflook bij.
  • Besprenkel het gerecht met wat extra vergine olijfolie en scheur er blaadjes verse basilicum overheen.
  • Maak het gerecht desgewenst af met een beetje extra peper.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

6 reacties

    • Charlotte

      Hallo, leuk recept! Kunnen de tomatjes ook koud of is het dan minder lekker eenmaal ze zijn afgekoeld?

      Beantwoorden
      • Sabine

        Ik zou ze in het geval van dit recept warm houden, anders is het hele idee een beetje weg en kun je net zo goed een normale Caprese maken zonder de tomaatjes te roosteren.

  1. Narska

    Leuk recept!
    Maar buiten dat: ik vind het goed dat jij trouw blijft aan de volgers en iedere dag een nieuwe recept plaatst ondanks persoonlijke perikelen (dit is altijd minder, zo burgerlijk!). De nieuwe recepten maken het wel spannend en de reden om altijd terug te komen!

    Beantwoorden
  2. Marijke

    Heerlijk recept, ik zou de velletjes v d knoflook verwijderen voor de opmaak van t bord.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.