Zoals jullie denk ik inmiddels wel weten vind ik het leuk om klassiekers om te vormen tot iets nieuws. Vandaag doe ik dat ook weer, deze keer met Carpaccio! Iedereen kent Carpaccio, het staat vrijwel in ieder a la carte restaurant op de kaart. Zelf vind ik het een lekker gerecht, maar niet zo bijzonder. En daarom ging ik er mee aan de slag en toverde ik dit bekende voorgerecht om tot een hoofdgerecht voor doordeweekse dagen. Ik maakte Carpaccio pasta. Super simpel maar wel erg lekker. Liefhebbers van de normale Carpaccio moeten dit bijna wel lekker vinden.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 200 gram pappardelle
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 100 gram carpaccio-vlees*
  • 2 eetlepels truffelolie
  • 2 handenvol rucola
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout

*Ik heb gewoon een pakje Carpaccio gekocht en dat gebruikt. Mocht je dit niet kunnen vinden dan kun je ook rosbief of rauw rundvlees gebruiken.

1. Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie aan.

3. Snijd de tomaat in blokjes en voeg deze aan de knoflook en ui toe. Snijd ondertussen het vlees wat fijner en rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

4. Schep zodra de pappardelle gaar is de pasta bij de knoflook en ui in de pan. Schenk de truffelolie erbij en schep dit even goed om. Breng op smaak met peper en zout.

5. Voeg de laatste minuut het carpaccio-vlees en de rucola toe en schep dit snel en luchtig om.

6. Schep de Carpaccio pasta in diepe borden en strooi de Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitjes over het gerecht.

Carpaccio Pasta

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Olga

    OOOHH, ik weet 300% zeker dat ik dit heel erg lekker ga vinden!!
    En ik ben er ook zeker van dat dit ook in n zomer variant als koude pastasalade zalig miet zijn

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.