Kun je het je voorstellen dat het volgend weekend alweer Pasen is? Misschien is het alleen mijn hoofd dat spelletjes met me speelt hoor, maar af en toe heb ik echt nog het gevoel dat we pas net het nieuwe jaar zijn begonnen. Hoogstwaarschijnlijk roep ik halverwege zomer dat het alweer bijna Kerst is. De tijd gaat zó hard! In ieder geval is het deze week op OMF Paasweek. Hoewel Pasen op OMF lang niet zo groot is als Kerst, vind ik het wel altijd leuk om voldoende inspiratie te delen voor het paasontbijt en de -brunch. Dus dat gaan we lekker doen deze week. Ik trap af (eigenlijk deden we dit stiekem gisteren al natuurlijk!) met heerlijke Carrotcake pancakes. Pannenkoeken zijn altijd een goed idee bij een uitgebreid ontbijt en deze zijn net even iets specialer. Door gebruik te maken van ingrediënten die ik normaliter in een carrotcake zou verwerken zijn deze pannenkoekjes lekker zoet en licht kruidig geworden. Ik werd er in ieder geval heel blij van!

Carrotcake pancakes

Carrotcake pancakes

Carrotcake pancakes

Carrotcake pancakes

6 stuks

Ingrediënten

  • 150 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 300 ml volle melk
  • 100 gr wortel fijn geraspt
  • 1 tl vanille-aroma

Instructies

  • Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker en alle specerijen bij elkaar in een kom. Schep dit even om.
  • Voeg de eieren toe en spatel dit krachtig om. Schenk de melk in de kom en klop het geheel met een garde tot een klontvrij mengsel.
  • Doe tot slot de fijngeraspte wortel en de vanille-aroma in de beslagkom en roer dit alles nogmaals goed door.
  • Verhit voor iedere pannenkoek een klontje boter in een koekenpan. Bak de pannenkoeken aan weerszijden bruin en serveer ze direct of bewaar ze afgedekt in de koelkast.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Tag @ohmyfoodnessnl of gebruik #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Julie

    Weer een heel leuk idee! Normaal gezien ben ik nogal van de carrot cake oats, deze zijn een leuke afwisseling voor het weekend

    Beantwoorden
  2. Esmee

    Waaaah twee van mijn favoriete dingen in EEN?! Ik kan ze al bijna proeven… deze gaat sowieso op mijn pinterest-bord!

    Beantwoorden
  3. Selma

    Super lekker recept, al 2 keer gemaakt!!
    Heerlijk om een beetje roomkaas, poedersuiker en citroen te mengen en dan op de pannekoek.

    Heel erg bedankt voor dit recept!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.