Cashewdip met citroen en koriander

Cashewnoten zijn gezouten wel een van mijn favoriete noten. Ongezouten koop ik ze ook wel eens maar meestal rooster ik ze dan nog wel even in de pan en dan gooi ik ze vervolgens door een salade. EN ik koop ze ongezouten om ze te malen, zodat ik ze in een taart kan verwerken (ideaal voor een ‘verantwoorde’ cheesecake bijvoorbeeld). Met een beetje citroensap en honing erbij wordt het dan heerlijk fris en zoet, en smeuïg is de substantie dan van zichzelf al.

Maar het kan ook de andere kant op, je kunt er namelijk ook heel goed een hartige dip van maken. Het proces werkt hetzelfde als wanneer je er taartvulling van maakt; de cashewnoten laten wellen in water zodat ze nog zachter worden, ze vervolgens malen in een foodprocessor en dan voeg je de smaakmakers toe. In dit geval heb ik er ook citroensap aan toegevoegd, maar daarnaast ook zout, en koriander (love it, voor koriander recepten moet je bij mij zijn en niet bij Sab ;-))

Hoe dan ook, het is eens wat anders dan een bakje humus. Hartstikke lekker met wat groenten of krokante picos. En zo gemaakt!

CashewDipKoriander ST

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

CashewDipKoriander Pinterest

1 van 1 stem

Cashewdip met citroen en koriander

Porties2 bakjes

Ingrediënten

  • 300 gram cashewnoten minimaal 1,5 uur geweld in water
  • 200 ml water
  • 2 el olijfolie
  • 3 tl citroensap
  • 1 teen knoflook
  • 5 tl koriander fijngehakt
  • peper
  • zout
  • Picos, komkommer en radijsjes voor erbij

Instructies

  • Giet de cashewnoten af en stop ze in een foodprocessor. Voeg water, olijfolie en citroensap toe en maal tot een egale pasta.
  • Breng nu op smaak door de knoflook, koriander en flink wat peper en zout toe te voegen. Maal totdat alles mooi vermalen is en de dip een spikkeltje heeft van de koriander.
  • Doe de dip in bakjes en serveer met picos, komkommer en radijsjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close