Vorig jaar rond deze tijd had ik op Instagram een samenwerking met ijsmerk Hertog. Voor hen mocht ik mooie kerstproof recepten ontwikkelen met hun ijssmaken. Dit soort samenwerkingen vind ik altijd mega leuk want ik kan mijn volledige creativiteit erop loslaten. Aangezien ik net de meest hectische periode rondom mijn cheesecakeboek had afgesloten, zat ik met mijn hoofd nog vól in de cheesecake en maakte ik uiteindelijk een cheesecake-ijstaart. Het recept ervan plaatste ik op Instagram en was echt een hit. Omdat ik het zonde vind dat recepten die uitsluitend op Instagram geplaatst worden langzaamaan naar beneden zakken en niet makkelijk meer kunnen worden teruggevonden, besloot ik het recept voor de cheesecake-ijstaart nog een keer te plaatsen maar dan op de blog. Want zeg nou zelf, deze ijstaart steelt toch sowieso de show wanneer je hem opdient na het kerstdiner?

Cheesecake-ijstaart

Cheesecake-ijstaart

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Cheesecake-ijstaart

Cheesecake-ijstaart

Cheesecake-ijstaart

Recept afdrukken Pin recept
1 taart (26cm)

Ingrediënten

  • 200 gr Digestives
  • 50 gr boter of margarine
  • 900 ml van jouw favoriete ijs *
  • 500 ml slagroom
  • 1 blik gecondenseerde melk - 400 ml
  • rasp van 1 citroen

Instructies

  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
  • Smelt de boter en vermaal de Digestives. Roer de koekkruimels door de gesmolten boter en schep dit vervolgens in de springvorm.
  • Druk de cheesecakebodem goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Laat het ijs iets zacht worden en verspreid dit vervolgens onder de koekbodem in de springvorm. Dit gaat het makkelijkst als je het ijs iets zachter laat worden. De taart gaat de vriezer weer in, dus zacht ijs gebruiken is prima!
  • Klop de slagroom, gecondenseerde melk en het citroenrasp tot een egaal beslag en schenk dit over het ijs in de springvorm.
  • Zet de cheesecake-ijstaart een paar uur in de vriezer om op te laten stijven. Haal de taart 15 min voor het aansnijden uit de vriezer om hem iets zachter te laten worden.

Notities

*Voor dit recept gebruikte ik de smaak Bosbessen Cheesecake van Hertog. 
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

16 reacties

  1. Dora

    Ik reageer vrijwel nooit maar ik hoor dat je voorlopig niet stopt, super lekkere fijne recepten hier vandaan.

    Beantwoorden
  2. Dora

    Gemaakt:) erg leuk alleen mijn slagroom gebeuren is door het ijs Ik heb drie lagen. Ik heb de slagroom etc een beetje gemixt maar vloeibaar gehouden dit was de bedoeling toch?

    Beantwoorden
  3. Jolanda

    ik begrijp dit recept niet. volgens mij staan er een paar typfouten in de zinnen/stappen wat je moet doen.

    Beantwoorden
      • Jolanda

        Laat het ijs iets zacht worden en verspreid dit vervolgens onder de koekbodem in de springvorm:

        deze zin begrijp ik niet maar dat kan ook aan mij liggen

      • Sabine

        Ik zie eerlijk gezegd niet wat hier onduidelijk aan is. Het ijs moet zachter worden, dus even uit de vriezer zijn, voordat je het goed kunt verdelen over de springvorm.

    • Jolanda

      sorry het staat bij het verkeerde recept ik had het bij Foe yong hai neer moeten zetten daar staan volgens mij typfouten (om maar een voorbeeld te noemen: Breek de eieren boven en bak en kluts ze goed door, eventueel met nog wat kruiden naar wens

      Beantwoorden
  4. Marlies

    Hoi,

    Vraagje!
    Moet de condenseerde melk ‘gekookt’ worden dat het dik en stroperig wordt of kan het blikje er zo bij?
    En moet ik de slagroom, gecondenseerde melk en Citroen echt kloppen of gewoon goed mengen?

    Mvg

    Marlies

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik zeg niets over koken van de gecondenseerde melk in het recept, dus dat hoeft niet ;) Verder moet het mengsel gewoon goed gemengd zijn.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.