Ik ben gek op lasagne en manlief ook. Zo af en toe maak ik dus een flinke bak en het fijne hieraan vind ik dat je altijd gelijk (in ons geval) voor 2 dagen gekookt hebt. Ideaal voor in het weekend want soms is het heerlijk om op zondag niets meer te hoeven doen. Voor mij is lasagne dan ook écht comfortfood. Zeker deze Chorizo lasagne met 3 kazen.

Want het liefst heb ik hem een klein beetje pittig en met heel veel kaas. Erin maar vooral erop want zo’n gouden, krokante bovenste kaaslaag is toch echt wel bijna het lekkerste gedeelte van een lasagne. Met dit eisenpakketje naar de supermarkt  resulteerde in 3 soorten kaas, flink wat chorizo en een beetje spicy paprikapoeder. Moet goed zijn, en dat is ‘ie ook! De inhoud paste maar net in mijn ovenschaal van 30cm (blijft lastig zo’n kleine oven) maar we hebben er weer twee dagen van kunnen eten.

Chorizo Lasagne met 3 kazen

Recept afdrukken Pin recept
1 schaal

Ingrediënten

  • 2 rode uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 3 blikken tomatenblokjes van 200 gram
  • 2 theelepels pittig paprikapoeder
  • 1 flinke rode paprika
  • 300 gram geraspte oude kaas
  • 2 handjes verse basilicum fijn gesneden
  • peper
  • zout
  • 2 chorizoworsten
  • 250 gram ricotta
  • 12 lasagnebladen ongeveer, kan iets meer of minder zijn
  • Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de gesnipperde ui glazig en voeg de knoflook toe. Als het lekker begint te geuren voeg je de tomatenblokjes toe en zet je het vuur iets zachter.
  • Voeg het paprikapoeder toe, roer goed door en laat de saus zachtjes koken. Ondertussen snijd je de paprika in kleine blokjes, voeg ook toe aan de saus.
  • Voeg 150 gram van de oude kaas toe en roer samen met de verse basilicum door de saus. Voeg eventueel nog een beetje peper en zout toe. Laat het geheel een half uurtje op zacht vuur doorkoken. Roer af en toe even door.
  • Ondertussen snijd je de chorizo in kleine blokjes. Voeg ze ook toe aan de saus.
  • Als de saus klaar is kun je de lasagne gaan opbouwen. Begin met een dun laagje saus en dan een laag lasagnebladen. Na de tweede laag saus voeg je een laag ricotta toe. Roer hiervoor de ricotta los en verdeel over de sauslaag.
  • Herhaal dit en eindig met een laag saus. Verdeel de resterende geraspte oude kaas over de lasagne en rasp daarover (royaal) de parmezaanse kaas. Schuif voor een half uur in de oven, als de kaas mooi goud gekleurd is, is de lasagne klaar.

Notities

Lekker met een frisse groene salade.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Joan

    Ik heb deze lasagne weer gemaakt, het blijft een favoriet hier thuis :D wat ik mij alleen afvraag is, hoe kan ik de lasagne opnieuw lekker opwarmen?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik warm pasta eigenlijk altijd op in de magnetron en eet het dan met ketchup, vind ik persoonlijk het lekkerst en daar wordt de pasta ook minder droog van. Anders weer even 10-15min in de oven.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.