Zo af en toe is het tijd voor een nieuw ontbijt. Ik heb al vaker verteld dat ik in een soort flow kan zitten; van gebakken eieren tot aan havermout met kokos en banaan. Dat eet ik dan een bepaalde periode totdat ik er geen zin meer in heb, of iets nieuws ontdekt heb. Ook kan het afhangen van de hoeveelheid tijd die ik in de ochtend nog heb en ook al is die tijd tegenwoordig royaal, een snel ontbijt zoals deze kan wel aan mijn lijstje toegevoegd worden. Want, je kunt dit ook al prima de avond ervoor maken. Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten in een blender mikken en deze even alles met elkaar laten mengen. Kan ook in de ochtend natuurlijk, maar ik heb ondervonden dat het een dag later misschien nog wel lekkerder is doordat de substantie wat dikker wordt in de koelkast.

Hoe dan ook, de combinatie van onder andere citroenkwark, citroenrasp, verse gember en havermout zorgt ervoor dat dit ontbijt lekker fris is en goed vult.

Een goede voor drukke dagen! En heerlijk voor warme dagen, maar daar zijn we voorlopig nog niet ;-)

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Citroen ontbijt smoothie met kwark en havermout

Recept afdrukken Pin recept
2 volle glazen

Ingrediënten

  • 500 gram volle citroenkwark
  • 1/2 citroen rasp en sap
  • 1/2 cm gember geraspt
  • 1,5 el honing
  • 8 ijsblokjes
  • 100 ml water
  • 75 gram havermout (in een foodprocessor) tot meel vermalen

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een smoothie. Serveer direct of zet in de koelkast voor de volgende ochtend.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.