Toen ik jullie een paar weken geleden vroeg naar suggesties voor de paasweek op OMF kreeg ik heel vaak te horen dat jullie allemaal wel iets met ei wilden zien. Eieren en Pasen zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden maar jullie waren wel op zoek naar originele recepten. Ik hoop dat deze Croissantring met ei origineel genoeg is voor jullie. Het recept heb ik gebaseerd op een recept uit mijn Guilty Pleasures Kookboek, daar staat namelijk een Croissantring met pittige kip in. Het fijne van deze Croissantring is dat het heel makkelijk is om te maken maar toch staat het heel feestelijk op tafel. En bovendien is het ook gewoon heel erg lekker. Overigens is de Croissantring alweer het laatste paasrecept op OMF dit jaar. Mocht je nog meer inspiratie nodig hebben, check dan even de tag ‘Pasen‘, daar vind je ook direct alle recepten voor voorgaande jaren!

Wat heb je nodig? (6 personen)

  • 1 blik croissantdeeg voor supercroissants
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 6 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 – 3 eetlepels melk
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • verse bieslook

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

2. Leg de driehoekjes van het croissantdeeg met de lange punten naar buiten wijzend in een cirkel op de bakplaat. Zorg ervoor dat de onderkanten van het deeg elkaar overlappen. (Vergelijk het met een plaatje van een zon als dat het makkelijker maakt).

3. Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig en verdeel ze over de croissantring.

4. Verdeel de helft van de geraspte kaas in een cirkel over het overlappende deel van de croissantring.

5. Klop de eieren los in een kom en bak deze als roerei in de koekenpan. Breng op smaak met peper en zout.

6. Schep het ei over de ring met geraspte kaas die je net hebt gemaakt. Verdeel vervolgens de rest van de kaas over het ei.

7. Vouw de plakjes croissantdeeg over de eivulling naar binnen. De foto hieronder geeft je een indruk hoe dat eruit komt te zien.

8. Smeer de bovenkant van de croissantring in met melk en verdeel nog een beetje geraspte kaas over de plakjes deeg. Bestrooi het geheel met paprikapoeder.

9. Bak de Croissantring met ei in het midden van de oven in 15 – 20 minuten goudbruin en gaar. Maak af door er verse bieslook overheen te strooien en serveer het brood bij voorkeur direct.

Fijne Paasdagen! x

Croissantring met ei

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Marleen

    Ik vind het er ook superlekker uitzien en niet zo moeilijk. Nu alleen nog zo’n blik supercroissants vinden!

    Beantwoorden
  2. anna

    een lekker hartig snackje! nieuwe creaties en en van bestaande producten als croissant, komen veel nieuwe smaken dat nog lekkerder smaakt. als je creatief wilt zijn met eten en recepten, kun je gewoon logisch nadenken wat je eigenlijk allemaal lekker vindt bijelkaar en dat combineer je uit tot een nieuw gerecht met veel smaken en producten bij elkaar.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.