In deze maanden een rondje over de markt lopen resulteert bij mij vaak in volle tassen zomerfruit aan mijn armen. Het moet allemaal vaak wel binnen een paar dagen gegeten worden want het is goed rijp, maar dat is voor mij geen enkel probleem. Moeiteloos werk ik alles weg, als ontbijt, als tussendoortje (zon en een zak kersen op schoot, ik ben gelukkig hoor) of in dit geval verwerkt in een cake. Een frambozen citroen cake die op de frambozen en citroen na, niet bepaald ‘healthy’ te noemen is maar wel heel erg lekker. En dat is ook belangrijk. Maak ‘m voor je weekend!

Wat heb je nodig? (voor ong. 12 plakken)

Voor de cake:

 • 1 bakje verse frambozen
 • 4 eieren
 • 200 gram boter + een beetje om je cakevorm in te vetten
 • 200 gram witte basterdsuiker
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • rasp van 1 citroen

Voor de cream cheese frosting:

 • 100 gram poedersuiker
 • 1 pakje monchou (100 gram)
 • sap van 1 citroen

Voor de garnering:

 • 1 bakje verse frambozen
 • rasp van 1 citroen

1. Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een cakevorm in met boter en bekleed deze met bakpapier.

2. Mix alle ingrediënten voor de cake, behalve de frambozen, in een keukenmachine tot een glad beslag. Voeg het bakmeel voorzichtig toe ivm stuiven. Als laatste spatel je de frambozen erdoor. Je beslag zal een beetje roze kleuren.

3. Stort het geheel in de cakevorm en zet voor 60 minuten in de oven.

4. Ondertussen maak je de frosting. Mix de monchou met het citroensap en de poedersuiker (beetje bij beetje) in de keukenmachine tot een gladde creme.

5. Als de cake gaar is (test het even met een satéprikker) haal je hem uit de oven en laat je hem afkoelen op een rooster.

6. Smeer de frosting met een lepel op de volledig afgekoelde cake en garneer met de frambozen en citroenrasp.

OMF_Vivian_FrambozenCitroenCake

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

13 reacties

 1. Annemiek van Veen

  Vandaag gemaakt en uitgedeeld op mijn werkplek. Jeetje iedereen was er lyrisch van! Toch vond ik hem zelf iets te zoet, misschien iets minder suiker. Dit is natuurlijk per persoon verschillend.

  Beantwoorden
 2. Daphne

  Ik wil deze cake maken voor een buffet en ik moet er dus nog mee in de auto.
  Kan ik de frosting thuis maken en ter plekken op de cake doen samen met de frambozen of wordt de frosting hard?
  Dankje!

  Beantwoorden
 3. Leona

  Vandaag gemaakt en erg lekker! Mag van mij wel wat meer citroensmaak aan dus de volgende keer ga ik er wat meer citroenrasp en sap doorheen doen! Maar zeker een lekkere combinatie met de frambozen :)

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.