Gesponsord – Beeld je even in: het is vrijdagavond. Na een week hard werken luid je het weekend in met wat vrienden door gezamenlijk te eten. Verwarming en kaarsjes aan, tafel gedekt, radio aan, hartstikke gezellig. Je hebt zin in Mexicaans eten en besluit taco’s te serveren (wist je trouwens dat in veel Europese landen vrijdag Tacodag is?). Een ideale maaltijd wanneer je niet zo lang in de keuken wilt staan want iedereen kan zijn/haar eigen taco bouwen. Speciaal voor deze Taconight bedacht ik drie vullingen voor Taco’s die je heel eenvoudig al van te voren kunt maken. Zo weet je zeker dat je op vrijdagavond nauwelijks tijd in de keuken doorbrengt maar gezellig met vrienden aan tafel. Wanneer je deze vlees-, vis- en vegavulling op tafel zet samen met nog wat toppings weet je zeker dat het een geslaagde avond wordt.

Wat je sowieso nodig hebt en suggesties voor toppings:

En dan de vullingen die je dus al van te voren kunt maken (en koud ook heel lekker zijn). Ik ga voor het gemak uit van vier personen. Iedereen kan dan één taco vullen met de onderstaande hoeveelheden.

Vlees: Kip-Cajun

  • 2 kippendijen (zonder bot)
  • ½ eetlepel Cajunkruiden
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 laurierblaadje

1. Breng wat water in een pan aan de kook en voeg hier zout en het laurierblaadje aan toe. Draai het vuur terug en zorg ervoor dat het water nét niet kookt.

2. Doe de kippendijen in de pan en pocheer de kip in 15 minuten gaar.

3. Snijd ondertussen het bosuitje in ringetjes en doe deze samen met de yoghurt, mayonaise en de Cajunkruiden in een kommetje. Roer dit goed door.

4. Snijd de gepocheerde kip in stukjes en voeg deze aan de rest van de ingrediënten toe.

Vis: Knoflookgarnalen

  • 150 gram knoflookgarnalen (voorgegaard)
  • ½ rode paprika
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel verse bieslook

1. Snijd de rode paprika en de verse bieslook fijn. Roer deze door de Griekse yoghurt.

2. Voeg de knoflookgarnalen aan de yoghurt toe en breng het geheel op smaak met peper, zout en het citroensap.

Vega: Zoete aardappel en avocado

  • 1 avocado
  • 1 zoete aardappel (± 200 gram)
  • 1 rode ui
  • citroensap
  • verse koriander of peterselie

1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Bak de zoete aardappel in een beetje olie in een koekenpan tot de aardappel zacht is.

2. Snijd de avocado in blokjes en de rode ui in dunne halve ringen. Voeg de zoete aardappel bij de avocado en rode ui in een kom.

3. Breng op smaak met peper, zout en citroensap en garneer met verse koriander of peterselie.

3x Vullingen voor Taco's

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Santa Maria.

Advertisement

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Marlotte

    Yummie, heerlijke vullingen heb je bedacht! Zelf maak ik vooral de kip-cayun, maar de variant met zoete aardappel lijkt me ook een onwijs lekkere afwisseling!

    Beantwoorden
  2. Tanja

    Dit lijken me alle drie heerlijke vullingen, om je vingers bij af te likken! Wat bedoel je met voor gegaarde knoflook garnalen? Dat je eerst de garnalen bakt met knoflook? Of zijn deze garnalen kant en klaar te koop?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.