Gesponsord – Ik kan me zo voorstellen dat je bij het lezen van de titel vraagtekens plaatste. He? Aardappellasagne? Jazeker! Eigenlijk is het recept dat ik nu met je ga delen op en top Hollands, maar ergens ook weer niet. Zoals ik laatst al vertelde daagde MAGGI mij uit om AGV’tjes (aardappels, groenten en vlees) met een twist te maakte. Ik deelde eerder al het Indonesische stamppotje met je, maar het leek me ook leuk om een Hollandse twist te bedenken op de immers populaire Italiaanse lasagne. Het resultaat was beter dan ik had gedacht! Zelf ben ik een ontzettende liefhebber van champignons en prikte ik vroeger altijd het restantje champignons uit de pan waar mijn vader naar het vlees viste, en daarom gebruikte ik MAGGI’s Champignonsaus als basis voor de lasagnesaus. Deze aardappellasagne met champignonsaus is echt zo’n hartverwarmend gerecht, zo eentje waar je blij van wordt. Tijd voor het recept!

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 1 kilogram vastkokende aardappelen (of voorgekookte aardappelschijfjes)
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 pakjes MAGGI Champignonsaus
  • 1 courgette
  • 4 kipsaucijsjes*
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram geraspte kaas
  • peper

*Mocht je geen kipsaucijzen kunnen vinden dan kun je deze ook vervangen door braadworstjes, rundersaucijzen of zelfs knakworsten. 

1. Snijd de aardappelen in dunne schijfjes en spoel deze grondig onder de koude kraan. Kook de aardappelschijfjes vervolgens in 15 minuten beetgaar. Je kunt eventueel ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken als je nog minder tijd kwijt wilt zijn aan het maken van dit gerecht.

2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie in een diepe pan aan tot het goed begint te geuren.

3. Snijd de kipsaucijzen in stukjes en voeg deze aan de knoflook en ui toe. Bak mee tot het vlees gaar is.

4. Snijd de courgette in blokjes en de champignons in plakjes. Doe beide groenten in de koekenpan en bak mee tot ze zacht en gaar beginnen te worden.

5. Doe de inhoud van de pakjes MAGGI Champignonsaus in de pan, gevolgd door 500 milliliter koud water. Roer het geheel goed door tot een gladde maar goedgevulde champignonsaus en breng deze op smaak met peper.

6. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met een beetje olie.

7. Schep een laagje champignonsaus onderin de ovenschaal en verdeel hier een laagje aardappelschijfjes overheen. Herhaal deze stap tot de aardappels en champignonsaus op zijn. Zorg ervoor dat je eindigt met een laagje saus.

8. Verdeel de geraspte kaas over de ovenschotel en schuif deze 15 – 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en krokant begint te worden.

Aardappellasagne met champignonsaus

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door MAGGI

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

2 reacties

  1. Marie

    ten eerste: top dat er bijstaat als het gesponsord is!
    het recept wordt daardoor niet minder lekker, en het is fijn om te weten.

    het ziet er trouwens mouthwatering uit!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.