Er zijn van die momenten dat ik gewoon niet zo’n zin heb om zwaar te eten. Of moeilijk. Of om heel veel tijd in de keuken door te brengen. Op zulke momenten bieden deze Auberginerolletjes in tomatensaus een hele goede uitkomst, die zijn namelijk kinderlijk eenvoudig om te maken en het hele gerecht wordt in feite in één pan klaargemaakt. Sterker nog, je hoeft alleen maar tijd te besteden aan voorbereidend werkt en de oven doet de rest. En daar word ik nou gelukkig van. Zelf serveerde ik deze auberginerolletjes zonder iets erbij, ik vond ze al vullend genoeg dankzij toevoeging van gehakt en mozzarella maar voel je vrij om er een lekkere salade bij te maken.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 aubergine
  • 200 gram rundergehakt
  • 60 gram mozzarella
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • ½ eetlepel gedroogde tijm
  • ½ eetlepel gedroogde oregano
  • peper en zout
  • verse peterselie en basilicum

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olie in een koekenpan (een ovenbestendige pan is handig) aan tot het goed begint te geuren. Voeg dan de tomatenblokjes gevolgd door de gedroogde kruiden en het peper en zout toe. Draai het vuur laag en laat de saus zachtjes pruttelen terwijl je verder gaat met de rest van het gerecht.

3. Was de aubergine en schaaf deze met behulp van een kaasschaaf in lange plakken.

4. Doe het gehakt in een kom en scheur de mozzarella in stukjes. Voeg de mozzarella aan het gehakt toe en breng op smaak met peper en zout. Je kunt hiervoor ook gehaktkruiden gebruiken, dat is ook erg lekker!

5. Vorm kleine balletjes van het gehaktmengsel en duw deze voorzichtig iets plat. Rol de gehaktstaafjes in de plakken aubergine.

6. Leg de auberginerolletjes in de pan met tomatensaus. Bestrooi het hele gerecht nogmaals met peper en zout en bak de auberginerolletjes vervolgens in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar.

7. Scheur de verse basilicum en peterselie grof en strooi deze over het gerecht vlak voordat je het serveert.

Auberginerolletjes in tomatensaus

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.