Eén van de voordelen van gezond eten / Paleo is dat je lekker veel kip mag eten. Kip is immers een mager stukje vlees en je kunt er alle kanten mee op. Hier thuis eten we het dan ook regelmatig en laatst experimenteerde ik een keertje met drumsticks. Minder mager dan een kipfiletje natuurlijk, maar soms is iets anders ook wel eens welkom. Ik maakte Aziatische drumsticks uit de oven die prima samengaan met een volle salade. Pittig, maar toch ook een beetje zoet en dankzij het kluiven heb je toch een beetje het idee alsof je aan het snacken bent. Ideaal! Vooral Tim vond ze erg lekker, zijn ‘vleeshonger’ werd ermee gevoed.

Wat heb je nodig? (800 gram drumsticks)

  • 800 gram drumsticks, groot of klein maakt niet uit
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels olijfolie (sesamolie is ook erg lekker!)
  • 1 eetlepel vissaus
  • ½ eetlepel honing

Ik gebruik geen peper en zout in dit recept omdat de rode peper al voor genoeg pit zorgt en de vissaus al voldoende zout bevat.

1. Hak de knoflook en het rode pepertje fijn en doe deze in een kom.

2. Voeg de olijfolie, vissaus en de honing toe en roer alles goed door tot de ingrediënten met elkaar zijn gemengd.

3. Doe de drumsticks bij de marinade in de kom en schep dit goed om zodat de kip is bedekt met een laagje marinade.

4. Dek de kom af met aluminiumfolie en zet deze een paar uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. Geen tijd daarvoor of vergeten? Een halfuurtje in laten trekken is ook goed hoor. Maar: hoe langer hoe beter!

5. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

6. Verdeel de drumsticks over de bakplaat en schenk de rest van de marinade over de kippenpootjes.

7. Gaar de drumsticks in het midden van de oven ongeveer 25 minuten. Draai ze halverwege de baktijd een keertje om.

Zoals ik al zei doen deze Aziatische drumsticks het erg goed met een goed gevulde frisse salade, maar deze Thaise salade is er ook erg lekker bij!

Aziatische drumsticks

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

6 reacties

  1. Susanne

    Oeh wat ziet dit er lekker uit! Omdat de anderen thuis niet fan zijn van drumsticks ga ik het denk ik een keer met gewoon een filet proberen. Kip met zo’n marinade is altijd lekker!

    Beantwoorden
  2. Anouk

    Oooh, heerlijk! Ik ben dol op kip. Altijd al geweest, dus voor mij met bepaalde diëten valt dat schakelen wel mee, kip kun je zo veel mee doen! Absolute must-try dit recept. Denk dat de bf er ook wel vrolijk van worden kan ;-)!

    Beantwoorden
  3. Birgit

    Ik denk dat mijn man als grote kipliefhebber dit ook wel kan waarderen. Ga het recept opslaan en het volgend weekend misschien maken.

    Beantwoorden
  4. Nico

    Hoewel olijfolie natuurlijk not done is in de Aziatische keuken (dus sesamolie gebruiken of een andere olie), wel een erg lekker recept. Gebruik wel een hete peper (dus niet die uit de supermarkt), anders mist het een ‘bite’. Ook de honing is belangrijk, maar ik had even niet veel keus. Wel erg lekker!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.