Op OMF heb ik al veel vaker recepten voor Courghetti gedeeld, spaghetti-recepten waarbij ik de spaghetti heb vervangen door courgette. Dit soort gerechten zijn Paleo, passen prima in een koolhydraatarm dieet en zijn bovendien ook al gauw een stuk gezonder dan pastagerechten. En niet te vergeten: courgette is een prima vervanger voor pasta, qua textuur komt het heel dicht in de buurt! Ik speelde al langere tijd met het idee om ook eens noedelgerechten om te toveren met behulp van courgette en eindelijk heb ik dit een keer gedaan. Resultaat? Héérlijk! Het eerste gerecht dat ik maakte was Bami van courgette en dit recept deel ik vandaag met jullie.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 2 courgettes
  • 200 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Nasi/Bami groentepakket (450 gram)
  • 1 zakje bami-kruiden*
  • sesamolie

*Ik heb me wezenloos gezocht naar bamikruiden die geen – of in ieder geval weinig –  suiker of andere onnodige ingrediënten bevatten en dat is nog best een dingetje! Uiteindelijk heb ik de Oosterse specerijenmix voor Bami Goreng van Kumar’s gebruikt (niet gesponsord, gewoon heel enthousiast). Dit is verkrijgbaar bij Albert Heijn en zo ziet het eruit.

1. Hak de knoflook en de ui fijn. Fruit beide in een beetje sesamolie in een wokpan aan tot het goed begint te geuren.

2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en voeg deze aan de knoflook en de ui toe. Wok mee tot de kipfilet bruin begint te kleuren.

3. Was de courgettes grondig onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd ze vervolgens met behulp van een juliennesnijder in lange reepjes of gebruik hier een spiralizer voor.

4. Voeg zodra de kip gaar is het groentepakket aan de kip toe en wok deze vijf minuten mee tot de groenten zijn geslonken en gaar zijn geworden.

5. Doe vervolgens de courgette samen met de bami-kruiden in de wok en schep dit goed om. Laat het geheel vijf minuten onder regelmatig omscheppen wokken tot de courgette slapper is geworden.

6. Serveer de Bami van courgette direct en desgewenst met kroepoek, een gebakken eitje, Atjar en augurkjes.

Natúúrlijk is deze bami ook erg lekker met satésaus, maar wellicht kun je dan net zo goed direct normale noedels gebruiken.

Bami van Courgette

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

16 reacties

  1. Lotte

    Ziet er echt heel lekker uit! Minus de kip voor mij dan haha. Ik heb nog een mega courgette in de koelkast liggen, denk dat het mijn middagmaal wordt! Fijne inspiratie :)

    Beantwoorden
  2. Merel

    Net gemaakt voor het avondeten en het was echt super! Houd normaal niet zo van courgette, maar hierin smaakt het echt mega lekker, top recept!

    Beantwoorden
  3. corianne

    Je kan de kruiden gewoon zelf maken! Super makkelijk en veel gezonder, zonder rare toevoegingen die niet in kruidenmixen thuis horen!

    Beantwoorden
  4. Jos

    Bamikruiden kun je makkelijk zelf maken en nog lekkerder ook.
    B.v. 2 thl katoembar (gemalen koriander) 1thl. Djinten (gemalen komijn.) 1 thl. Djahe (Gember poeder) 1 thl. Sambal ( hoeft niet). klein stukje trassi ( garnalenpasta of neem sambaltrassi i.p.v. sambal en de trassi) 3 teentjes knoflook fijn . Met een beetje olie mengen tot een beetje dikke pap vlees aanbakken dan het mengsel erbij dan je groenten . Eet smakelijk

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.