Soms heb ik van die ingevingen die twee kanten op kunnen gaan: of het wordt net zo geniaal als ik het in mijn hoofd heb, of het wordt zo’n enorme domper dat ik er de hele avond van kan balen. Toen er laatst risotto op de planning stond voor het avondeten en ik in de koelkast nog Pulled Pork tegenkwam, besloot ik die twee met elkaar te combineren. Het uiteindelijke resultaat? Barbecue Pulled Pork Risotto. Wat mij betreft is het een veramerikanisering van de Italiaanse risotto dus skip dit recept als je dat niet kunt handelen of kijk verder als je dol bent op fusion koken. Wij (en vooral Tim) hebben in ieder geval genoten van dit recept.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 250 gram risotto-rijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter rundvleesbouillon
  • ½ recept voor Pulled Pork
  • 3 eetlepels rokerige barbecuesaus
  • 30 gram Parmezaanse kaas

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze aan in een beetje olijfolie.

2. Voeg de risottorijst toe en bak dit een minuut of twee/drie mee tot de korrels glazig beginnen te worden.

3. Voeg beetje bij beetje een soeplepel van de rundvleesbouillon toe of net zoveel tot de rijst net onderstaat. Roer af en toe door en voeg weer nieuwe bouillon toe zodra de vorige is opgenomen. Zorg ervoor dat je tijdens het koken van de risotto de bouillon tegen de kook aanhoudt.

4. Herhaal de derde stap tot de rijst gaar is. Risottorijst mag een lichte bite hebben maar over het algemeen dient de rijst zacht te zijn.

5. Voeg de barbecuesaus en geraspte Parmezaanse kaas aan de risotto toe en schep tot slot de pulled pork er doorheen. Serveer de Barbecue Pulled Pork Risotto direct.

Barbecue Pulled Pork Risotto

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.